Primenite ovu SJAJNU IDEJU i kuhinjskom sunđeru ODSECITE ĆOŠAK?

Za početak, jedna bolna istina - koliko god predano da održavate čistoću kuće, ova gnusna stvar krije se i u vašoj kući. Da, u pitanju je sunđer.

Iako ste uvereni da ga menjate dovoljno često, kladimo se da to nije slučaj, jer naučnici tvrde da ga treba menjati najmanje jednom nedeljno, što realno radi manjina ljudi. Neki ljudi čak "podgrevaju" sunđer u mikrotalasnoj jer je proširen mit da nakon toga on ponovo postaje kao nov. Naučnici i za to imaju odgovor - ovo je mit. Da, tim procesom uklanja se 60 odsto bakterija, ali daleko od toga da je sterilan.

 

Sve u svemu, sunđeri su rasadnici bakterija, ali nekako se uvek vuku po kuhinji mnogo duže nego što bi trebalo. A sada možete da se poslužite jednim trikom i spasite se bakterija.

Kada procenite da je sunđer odslužio svoje, odsecite mu ćošak. To što njime nećete prati suđe ne znači da ne možete da perete pod, pločice, kantu za đubrem, šta god drugo. Na ovaj način, čim i pomislite da je vreme za zamenu, kada mu odsečete ćošak i stavite novi, definitivno ćete stari izbaciti iz upotrebe, barem što se tiče poslova koji zahtevaju apsolutnu higijenu.

I time ubijate dve muve jednim udarcem - rešavate se bakterija iz starog sunđera, a opet znate da ste ga dobro iscedili, baš za sve pare, pre nego što ste ga bacili.

(Izvor: zena.blic.com / apartmenttherapy.com)

Share this article