"Rekao sam jednom ocu da mu je dete za folklor, a on se šokirao i upisao ga na 'muški' sport": Dr Ranko Rajović otkriva GDE GREŠE RODITELJI U SRBIJI

Roditelji se često pitaju kako da održe autoritet, a ujedno da sačuvaju odnos poverenja sa decom? O greškama koje prave, izazovima roditeljstva sa kojima se susreću u vaspitanju govori dr Ranko Rajović u emisiji "Blic žena studio", koja se emituje danas u 18.15 h na Blic televiziji.

Biti dosledan roditelj jedan je od najvećih poduhvata, kao i biti otvoren da čuješ gde grešiš, jer nekada se neke roditeljske greške ne mogu ispraviti.

- Strogo i pravično vaspitanje sa puno ljubavi je osnova svega. Ako odredimo da kaznimo dete i uskratimo mu nešto, nikako ne smemo popustiti i prvo reći "kazna za to je dva dana", a onda popustimo za dva sata. E, tad smo gotovi - priča dr Rajović i kaže da je najbolje za roditelja da kada ga dete pita koliko dugo će kazna da traje, odgovor bude "ne znam, videću" - objašnjava dr Ranko Rajović.

 

Kada dete ima početne razvojne smetnje, ukoliko mozak nije razvio sve nervne puteve treba ga slati na folklor, preporučuje dr Rajović.

- Mene da neko pita ja bih uveo folklor kao obavezan predmet do četvrtog razreda. Folklor je najbolji trening za mozak. Sećam se, jednom tati sam preporučio da upiše sina na folklor, on se šokirao i upisao sina na mačevanje - priseća se doktor Rajović i naglašava da je važno da se ne stidimo naše tradicije i kulture, folklor je deo našeg identiteta.

Sa Jelenom Isaković razgovorili dr Ranko Rajović, princeza Ljubica Karađorđević i Tatjana Jovanović

Sa Jelenom Isaković razgovorili dr Ranko Rajović, princeza Ljubica Karađorđević i Tatjana Jovanović Foto:Aleksandar Krle / Ringier

Pored dr Rajovića, Jelena Isaković je u svojoj emisiji "Blic žena studio" ugostila princezu Ljubicu Karađorđević i Tatjanu Jovanovoić, poznatija kao Tatjana Jo, influenserku iz Novog Sada.

 

S obzirom na to da ne postoji škola za roditelje, naša emisija vam može poslužiti kao idealan kratak kurs o roditeljstvu. Ukoliko ste propustili premijerno emitovanje, tu je reprizni termin u nedelju 12. februara od 11.55 h.

Gosti emisije "Blic žena studio"

Gosti emisije "Blic žena studio" Foto:Aleksandar Krle / Ringier

(Izvor: zena.blic.rs)

Share this article