Suze na aerodromu: Pas umro od tuge kad je shvatio da je ostavljen

Na jednom aerodromu u Kolumbiji vlasnik je ostavio psa koji ga je mjesec dana pokušavao pronaći.

Na kraju je pas, shvativši da je napušten, pao u depresiju i umro, objavio je jedan tamošnji TV kanal! Priču o napuštenom psu otkrilo je osoblje na aerodromu koje se mjesec dana pokušavalo brinuti o životinji.

 

Pas je na početku uzimao hranu i vodu iz ruku putnika i zaposlenih na aerodromu. Nestao bi na nekoliko dana, istražujući udaljene terminale i zabačene uglove vazdušne luke u potrazi za vlasnikom , ali bi se vraćao u salu za odlaske.

Poslije mjesec dana neuspešne potrage, pas je shvatio da se vlasnik neće vratiti po njega, sakrio se u ugao i odbio jesti. Radnici aerodrome pozvali su veterinara koji je kućnog ljubimca hranio fiziološkim rastvorom.

PROČITAJTE: Neko ih je ostavio na putu da umru... Borislav nije mogao da okrene glavu, uneo ih je u auto i odveo na toplo (FOTO)

Sve je trajalo nekoliko sedmica, no pokušaji spasavanja psa nisu bili uspješni. Životinja je pala u depresiju i uginula.Veterinar je saopćio da pas nije imao nikakvih bolesti nego je preminuo zbog depresije.

Alejandro Sotomonte Nino, veterinar iz Kolumbijske fondacije za prijatelje životinja i prirode, rekao je da je pas vjerovatno ostavljen ili zaboravljen od nekog putnika na aerodromu.

(Izvor: radiosarajevo.com)

Share this article