TRIK KOJI ĆE VAM ITEKAKO POMOĆI: Učinite da vam podovi u celoj kući budu blistavo čisti!

Ako mislite da je vrijeme da osvježite podove, onda je potrebno samo da uradite ovo..

Crni čaj je veoma ukusan i ima pozitivan učinak na naš organizam i zdravlje, ali jeste li ikada pomislili da ga možete iskoristiti i kako biste imali blistavo čiste podove u svojoj kući!?

U njemu se nalazi sastojak tanin koji ima moć da iz drveta odnosno parketa izvlači prirodne boje i na taj način pravi veći toplinu i ugodan ambijent.

 

Ako mislite da je vrijeme da osvježite podove onda iskoristite samo nekoliko kesica crnog čaja.

Sa njim ćete moći ukloniti svu nečistoći i bakterije, ali i spriječiti da se onda idalje razmnožavaju.

Prednost primjene crnog čaja u odnosu na brojne proizvode jeste u tome što se u njemu ne nalaze nikakve štetne materije, koje ćemo kasnije udisati i samo nanijeti štetu svom organizmu.

crni-caj

Potrebni sastojci:

2 litra vode
8 kesica crnog čaja

Priprema:

Stavite vodu da vam prokuha i onda potopite u njoj kesice čaja. Ostavite tako da odstoji oko 15 minuta, nakon čega trebate iz kesica iscijediti sav višak tekućine i onda ih baciti.

Ova doza je idealna ako su vam tamni podovi. Međutim, ukoliko su oni svjetliji onda nemojte stavljati osam kesica čaja, nego samo pet, i tada ete dobiti svjetliju smjesu.

Ostavite neko vrijeme čaj da se hladi i kad je sasvim hladan, potopite u njemu jednu krpu i počnite najprije sa čišćenjem jednog dijela. Krpica ne smije biti jako potopljena u čaj, odnosno morate je dobro iscijediti, a prije čišćenja poda na ovaj način, morate prebrisati pod sa čistom vodom.

Ako imaju neke ogrebotine, i njih ćete uspjeti prikriti sa ovom smjesom!

(Izvor: kucasnova.com / 5do12.info)

Share this article