Većina ljudi jaje na oko priprema POTPUNO POGREŠNO: Evo kako da nam se nikada ne zalepe za tiganj

Profesionalni kuvar otkrio je svoju tajnu za savršeno ispržena jaja, a trik je u nečemu što sigurno imate u vašoj kuhinji - papiru za pečenje

Sigurno mrzite kada pečete jaja u tiganju, a ona se zalepe na površinu i prava je noćna mora skinuti ih. Nije neko rešenje izliti pola litre ulja samo zbog toga, a nipošto nije ni zdravo. To više ne bi trebao da bude problem, jer je jedan australijski kuvar podelio odličan trik s kojim će vam pržena jaja ispasti savršeno svaki put.

 

jaja jaje przena

 *Prženje sa mnogo ulja nije dobra ideja. Foto-ilustracija: Pixabay

Ričard Korniš tvrdi da je sve što vam treba – papir za pečenje. Kada se tiganj zagreje na srednje jakoj vatri, stavite malu količinu maslaca i maslinovog ulja na papir i jaje razbijte pravo na njega, zatim pokrijte poklopcem. Kada se ispeče s jedne strane, okrenite jaja viljuškom ili drvenom špatulom.

Ova metoda vam možda neće ostaviti hrskave rubove, ali barem se nećete nervirati zbog neuspelog obroka i ribanja zagorelog tiganja. Korniš takođe zagovara pokrivanje jaja dok se peku, jer se tako toplina ravnomernije raspoređuje po tiganju.

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article