VERNI PAS SPASIO ŽIVOT VLASNIKU KOJI JE SLOMIO VRAT: Grejao ga ležeći na njemu 24 sata po ledenoj zimi

Čovek koji je slomio vrat napolju na temperaturi ispod nule preživio je ležanje u snegu u trajanju od gotovo 24h zahvaljujući svom psu, koji ga je grejao tokom noći i lajao za pomoć.

Čovek iz Michigana, imenovan samo kao Bob, bio je sam kada je napustio svoju kuću na farmi na Staru godinu kako po prikupio drvo za ogrijev, piše Independent.

Pretpostavljajući da  neće otići više od par metara od kuće, Bob je bio obučen samo u duge gaće, košuju i papuče kada je izašao napolje, iako je temperatura bila oko -4°C.

 

“Vrištao sam za pomoć ali najbliži komšija udaljen je skoro pola kilometra, a i bilo je 10:30 uveče, ali došla je moja Kelsey”, rekao je Bob.

Kelsey je Bobov pet godina star zlatni retriver. Grejala je Boba tako što je ležala na njemu, a držala ga je budnim tako što mu je lizala ruke i lice.

“Celo vreme je lajala kako bi netko došao u pomoć ali nikada me nije napuštala”, ispričao Bob. “Pazila je da ostanem ugrejan i budan. Znao sam da moram izdržati i da je moj izbor da ostanem živ.”

“Do jutra glas mi je već bio otišao i nisam više mogao vikati za pomoć, ali Kelsey nije prestajala s lavežom. Počela je zavijati i to je uzbunilo mog komšiju. Pronašao me je u 6:30 navečer na Novu godinu.

Bobov komšija ga je napokon pronašao nakon što je čuo Kelseyino zavijanje, pa je pozvao hitnu pomoć. Kada je Bob stigao u bolnicu, njegova unutrašnja temperatura bila je ispod 21°C. Normalna telesna temperatura je 37°C a do hipotermije dolazi kada temperatura padne ispod 35°C.

“Iznenadilo me je što nisam imao nikakve promrzline”, rekao je Bob. “Siguran sam da je to zato što me Kelsey grejala.”

Na potpuno iznenađenje lekara, Bob se brzo počeo oporavljati od povrede vrata.
“Nakon operacije, za divno čudo, počeo je pokretati svoje ekstremitete punom snagom”, ispričao je neurohirurg dr. Chaim Colen.

“Većina ljudi s povredama leđne moždine se ne može pomerati. Stvarno tragično, ali kada se tako nešto dogodi, gotovo je. Ne znam da li je zbog niske temperature ili zbog toga što je tako ležao na snegu”, rekao je doktor, i dodao “Mislim da životinje mogu pomoći i njegov ga je pas stvarno održao u životu i stvarno mu je pomogao, jako je srećan čovek.”

Bob će ipak morati proći ekstenzivnu fizioterapiju kako bi povratio svoju staru snagu i ponovo mogao pravilno koristiti sve svoje udove. Ipak, očekuje se da će se u potpunosti oporaviti.

 

[youtube height="577" width="770" align="left|right|none"]htstp://www.youtube.com/watch?v=aOtOvXrrxDg[/youtube]

(Izvor: Virealno.com)

Share this article