"VODA JE BILA CRNA, a posle je danima mašina IZBACIVALA KAMENAC!" Domaćice tvrde da OVO najbolje čisti veš mašinu

Sve češće domaćice se okreću domaćim sredstvima za čišćenje, pre svega zbog uštede kućnog budžeta, a i jer se neretko ispostavi da "uradi sam" mućkalice daju bolje rezultate nego one kupovne.

Većina zna da su soda bikarbona i alkoholno sirće nezamenjivi u domaćinstvu, a posebno kada je reč o čišćenju, i da u kombinaciji, ali i samostalno prave "čuda".

 

Nedavno se na najvećem ženskom forumu Ana.rs pojavila tema koja obrađuje upravo čišćenje kuće uz domaća sredstva, i najčešće su domaćice preporučivale pomenute sastojke.

Kažu da je soda bikarbona zlato za domaćinstvo

 *KAŽU DA JE SODA BIKARBONA ZLATO ZA DOMAĆINSTVO / FOTO: PROFIMEDIA

Ipak, u moru različitih saveta nama je za oko zapao jedan koji otkriva kako da dobro očistite bubanj veš mašine i rešite se nataloženog kamenca u istom.

 

Naime, jedna članica foruma otkrila je da je sirće "zakon" za čistu veš mašinu koja će ponovo raditi kao da je tek kupljena.

Da li biste isprobali ovaj recept?

 *DA LI BISTE ISPROBALI OVAJ RECEPT? / FOTO: SCREENSHOT

Dakle, ona savetuje da sipate sirće direktno u bubanj, ostavite da "prenoći", a da potom ujutru uključite praznu mašinu na 90 stepeni, te tvrdi da će to ukloniti svu nečistoću iz iste.

 

"Uradila sam to sinoć, a jutros je uključila. Ne možeš da zamisliš šta je sve izbacila iz sebe. Izbacila je pola kilograma kamenca koji uopšte nije bio bele boje. Moraću da ponovim to sve dok ne bude izlazila čista voda jer je ono izvor zaraze", tvrdi ova dama.

Da je ovaj recept zaista delotvoran, potvrdilo je nekoliko članica i podelilo svoja iskustva sa ovim receptom.

Evo jednog pozitivnog iskustva

 *EVO JEDNOG POZITIVNOG ISKUSTVA / FOTO: SCREENSHOT

"Stavila sodu bikarbonu preko noći, nije izašlo ništa sem žute boje, ali nije zgoreg ovo povremeno raditi", napisala je jedna od članica, a druga je jednostavno potvrdila efikasnost: "Ja sam probala i mašina mi je očišćena".

 

Inače, u ovu temu uključila se još jedan član foruma koji je predložio da umesto sirćeta, iskoristite sodu bikarbonu, koja daje gotovo istovetne rezultate.

Sodu ništa ne može da zameni

 *SODU NIŠTA NE MOŽE DA ZAMENI / FOTO: SCREENSHOT

Da li ste već isprobali neki od navedenih trikova, a ako niste -planirate li?

(Izvor: zena.blic.rs)

Share this article