ZA 10 DANA 10 KILOGRAMA MANJE: Ovakav rezultat ćete postići uz samo jednu namirnicu, a imate je svi u kući!

Preporučuje se da je držite jednom u šest meseci, a najbolje ju je opisati kao detoksikaciju organizma.

Čuvena dijeta japanskih monaha sve je popularnija u svetu, ali i kod nas, prevashodno zbog toga što daje fantastične rezultate i veoma je jednostavna za držanje.Preporučuje se da je držite jednom u šest meseci u trajanju od 10 dana i rezultati su – fantastični!

 

U trajanju ove dijete, koju je možda najbolje opisati kao neku vrstu detoksikacije organizma, jede se samo jedna namirnica karakteristična za ovaj deo sveta – pirinač. I to u velikim količinama!  Na početku svakog dana skuvajte pola kilograma pirinča (što će biti puna šerpa) i tome dodajte jedan veliki kiseli krastavac ili nekoliko manjih.

Dodajte i dva čena belog luka – i samo to ćete jesti ceo dan. Izbegavajte so, a ukoliko morate da posolite uzmite himalajsku so, i to u što manjoj količini.

Trik je u tome da možete da jedete kad god poželite, i najbolje je da podelite na više manjih obroka. Ono što je jako bitno jeste da svaki put jedete polako i da svaki zalogaj žvaćete 20 puta.

Kako biste izbegli jednoličnost tokom ovih 10 dana, uz pirinač možete da dodate i salatu od svežeg povrća začinjenu sa malo maslinovog ulja. Sok od limuna sa vodom se preporučuje kao dodatak, kao i nezaslađeni čajevi – posebno zeleni.

Svi ostali napici su zabranjeni, a preporučuje se konzumiranje najmanje dva litra vode dnevno. Šećer je zabranjen, kao i voće – a za 10 dana pridržavanja ove dijete možete da izgubite i do 10 kilograma.

 

 

(Izvor: 24sata.rs)

Share this article