11 važnih lekcija koje smo naučili od starije sestre

... Zbog čega je ona naš najbolji prijatelj do kraja života!

Život često ume da priredi mnoge neprijatne i teške situacije, ali tu je jedna osoba kojoj se uvek možeš obratiti za savet: tvoja sestra. Bez obzira kroz šta trenutno prolaziš, sestra uvek zna kako da pomogne i da popravi situaciju. Iz nekog razloga, starija sestra rešava svaki problem.

Zato slobodno možemo da kažemo da postoji mnogo stvari koje smo naučili od naših sestara. Izdvojićemo samo neke od njih:

1. Kako da stavimo šminku

Ona je ta koja te naučila da će kombinacija plave senke i svetlog karmina učiniti da izgledate kao ludača.

2. Umiljavanje kod roditelja

U zavisnosti od toga koliko je ona dobra u tome, tvoja sestra te je naučila kako najbolje da se umiljavaš i šta tačno da kažeš kako bi dobila ono što želiš.

3. Pravo značenje prijateljstva

Šta god da se desi, tvoja sestra će ti uvek čuvati leđa.

4. Kako da se ponašaš sa momcima

Rastanci, sastanci, dešifrovanje njegovih poruka… Ona sve to zna i ona će ti najbolje pomoći u ovakvim situacijama.

5. Kako da piješ

Starija sestra odlično zna da kombinuje alkoholna pića, tako da je prenela na tebe znanje kako da piješ kao šampion. Tvoja sestra je ona koja će te sprečiti da zvučiš i ponašaš se kao ludača u klubu.

6. Kako da ostaneš jaka

Bez obzira kroz šta ona prolazi, nikada nisi videla da popušta pod pritiskom, plače i samosažaljeva se.

7. Kako da voziš kola

Tvoj prvi put za volanom je situacija kada vas dve vrištite, pokušavajući da upravljate vozilom.

8. Značaj slušanja gorke istine

Tvoja sestra je uvek spremna da ti da savet. Koliko god on bio surov, znaj da je on krajnje iskren. Ponekad je teško čuti takve reči, ali posle nekog vremena shvatičeš da je bila u pravu. Brutalna iskrenost te može spasiti od donošenja loše odluke i pravljenja greške.

9. Kako da se smeješ malim stvarima

Život ne treba shvatati toliko ozbiljno! Kada imaš sestru pored sebe znaš da nema potrebe da dramatizuješ, posebno kada su u pitanju male i nebitne stvari. Ona je prošla kroz gore situacije, zato se tome samo nasmeješ i ideš dalje.

10. Kako da deliš 

Provela si čitav život deleći odeću, sobe i kola, tako da si u osnovi pravi profesionalac za razmenjivanje raznih stvari.

11. Kako da oprostiš i zaboraviš

Budimo realni: Kada imaš sestru pored sebe, znaš da nikada ne može biti sunce i duga u vašem odnosu. Vi se svađate, vičete jedna na drugu i izgovorite neke teške reči. Ali bez obzira na to, vi i dalje volite jedna drugu i ta veza olakšava da oprostite jedna drugoj i da zaboravite šta se desilo, što će vam samo napraviti jačim.

KutakNet

Share this article