BEZ OCA OSTAO KAO DETE PA ŽIVEO U NEMAŠTINI SA BABOM I DEDOM: Potresni DETALJI iz života velikog jugoslovenskog glumca!

Glumac Mustafa Nadarević, koji je najpoznatiji po ulozi Izeta Fazlinovića u seriji "Lud, zbunjen, normalan", preminuo je 22. novembra 2020. godine u 77. godini nakon duge i teške bolesti.

Nadarević je tokom duge i bogate karijere odigrao mnogo velikih pozorišnih, filmskih i TV uloga. Imao je oko 150 pozorišnih uloga, snimio više od 60 filmova, drama i TV serija sa najvećim rediteljima jugoslovenskog filma. Njegov talenat je mnogo puta nagrađen brojnim priznanjima.

 

Ipak, koliko god da je uspeha imao u svetu glume, njegov privatni život ostao je obeležen strašnim tragedijama, a sve je počelo sa njegovim roditeljima, Mehmedom i Asjom.

Priča Mehmeda i Asje Nadarević nije imala srećan početak, jer su se želji da se venčaju oštro protivili njihovi roditelji. Kada su ipak odlučili da se venčaju, Mehmed se nije pojavio.

Mustafa Nadarević

*FOTO: PRITNSCREEN

Učinilo mu se da je dan pre Asija na korzu pogledala nekog drugog, pa se zbog silne ljubomore prvi i poslednji put napio i nije otišao na venčanje. Međutim, kako je Asja već bila trudna i kako ljubav uvek pobedi, ipak su se venčali i preselili u Novi Grad (Bosanski Novi). Glumac je ime dobio po majčinom ocu, Mustafi Memiću koji je umro 1941. godine.

 

Pet godina kasnije, 1946. godine umro je i Mustafin otac, Mehmed, a njegova majka Asja je sa 22 godine postala udovica i samohrana majka. Zbog teške materijalne situacije poslala je Mustafu na školovanje u Zagreb, a ona je ostala u Novom Gradu tražeći posao. Osam godina je živeo sa bakom i dedom u Zagrebu gde je završio prvi razred osnovne škole.

Izet Fazlinović, Mustafa Nadarević

FOTO: PRINTSKRIN YOUTUBE

Pošto je majka uspela da se zaposli, vratio se u Novi Grad gde je završio osnovnu školu. Njegovi baka i deda su iz Zagreba preselili u Rijeku, pa je i Mustafa Gimnaziju završio u tom gradu. S obzirom da je već u detinjstvu pokazao talenat za glumu, Mustafa je iz Rijeke preselio u Zagreb kako bi završio Akademiju dramskih umetosti.

Share this article