BIL GEJTS IZNEO MIŠLJENJE: Zapad će se vratiti u normalu na jesen - evo šta će biti sa ostatkom sveta

Već na jesen očekujem da će stvari biti daleko normalnije

Američki mijarder i osnivač Majkrosofta Bil Gejts u poslednjih nekoliko meseci često je komentarisao pandemiju korona virusa, pozivao je na vakcinaciju i poštovanje mera, a nedavno se ponovo osvrnuo na ovu situaciju, ističući da očekuje da će već ove jeseni svet početi polako da se vraća u normalu.

PROČITAJTE JOŠ Neverovatna scena u Beogradu: Ljudi "opleli" kolo oko spomenika Stefanu Nemanji (VIDEO)

 

- Već na jesen očekujem da će stvari biti daleko normalnije. Bio bih šokiran kada bi u tom trenutku još uvek postojao veliki broj škola koje sprovode nastavu na daljinu. Još uvek moramo da poradimo na tome da se u zajednicama sa niskim prihodima poveća stopa prihvatanja vakcine.

Vakcinacija je i dalje ispod standarda. Zato moramo da kao primer pokažemo najpametnije ljude kako primaju vakcinu i potvrđuju da ona deluje - istakao je Gejts u intervjuu za "Wired".

Ovaj biznismen je prevashodno komentarisao situaciju u Americi, te je istakao da čak i ako dođe do povećanja vakcinisanih, ne može se očekivati trenutni povratak "na staro" zbog situacije u ostatku sveta.

- Ostatak sveta će možda morati da sačeka i kraj 2022. godine pre nego što dođe do tog nivoa vakcinacije. Nekada je bilo potrebno i do 20 godina da vakcine stignu iz bogatih zemalja do država u razvoju. Dakle, trenutno je stanje bolje, ali ne i dovoljno dobro - zaključio je Gejts.

Share this article