BRAVO ZA VUKA: Njegova kuća na Voždovcu obasjava ceo grad!

Kuća Voždovčanina Vuka Tomića koja se nalazi u Gostivarskoj ulici broj 32 važi za jednu od najlepše ukrašenih u Beogradu tokom novogodišnjih praznika, piše Kurir.rs.

Za Vuka Nova godina na Voždovcu počinje onog trenutka kada prvi put uključi ove godine čak 50.000 sijalica kojima od devete godine ukrašava svoju kuću u Gostivarskoj ulici. U ovom prelepo ukrašavanju uživaju stari i mladi.

 

On već skoro 16 godina za praznike ukrašava kuću, ne broji kilovate potrošene struje, ni sate utrošene u pripreme.

Видео запис корисника Nikolica (@brundac) дана

Vuk priznaje da je na ideju došao dok gledao film „Sam u kući“, a u međuvremenu je novogodišnja dekoracija prestala da mu bude samo hobi, već je prerasla u ozbiljnu nameru da osmisli idejno rešenje za ukrašavanje celog Beograda.

 

"Ništa nije bitno, samo da kuća bude ukrašena sa što više stila", kaže Tomić.

[youtube height="577" width="770" align="left|right|none"]https://www.youtube.com/watch?v=AiwEyKk26BE[/youtube]

U kupovini dekoracije angažovana je cela porodica Tomić, tako da pored nabavke preko interneta, sijalice redovno stižu i od sestara koje žive u inostranstvu.

 

On priznaje da kićenje ponekad ume da bude i naporno, kao recimo ove godine, kad mu je jaka košava otežavala posao, zbog čega je ostajao na krovu cele noći i odlazio na spavanje tek ujutro, kad bi završio sa onim što je namerio.

Vuk, po zanimanju pi-ar menadžer, 2005. je dobio i priznanje grada za najlepše okićenu kuću u gradu.

Osim Voždovčana, ispred kuće zastaju Beograđani iz svih delova grada koji slikaju i dive se Vukovom požrtvovanju da njegova kuća bude najlepša za novogodišnje praznike.

(Izvor: stil.kurir.rs)

Share this article