Deset godina sam se borila sa neplodnošću, a onda sam se ZAREKLA da ću, ako zatrudnim, URADITI OVO: 3 nedelje kasnije, DOKTORI SU SE HVATALI ZA GLAVU

Suprug i ja upoznali smo se kada sam ja imala 15, a on 17 godina. Uskoro smo počeli da se zabavljamo. Bili smo omiljeni srednjoškolski par i znali smo da je ono što imamo posebno i da će trajati.

Tako smo se 2006. godine venčali i rešili da želimo da počnemo sa osnivanjem porodice, piše Kristen Taormin u svojoj ispovesti koja obilazi društvene mreže. Ispostavilo se da neće biti tako lako kao što su očekivali, a njenu priču prenosimo u celosti.

 

Počelo je tako što sam kupila u apoteci spravu koja očitava dane ovulacije kako bih stekla bolju predstavu o svojim šansama da zatrudnim. Međutim, stalno mi je davao negativna očitavanja. Prvo sam pomislila da sam test nije dobar, pa sam kupila još dva. I dalje ništa. Kupila sam bolji, skuplji aparat međutim ni on mi nije davao pozitivne rezultate i tada sam već počela da paničim. Rešila sam da odem kod specijaliste da vidim šta se dešava.

Od njega sam dobila potvrdu da ne ovuliram. Međutim, uveravao me je da je to rešiv problem. I zaista je bio, problem smo rešili ali ja i dalje nikako da ostanem trudna. Povećali smo doze terapije na kojoj sam bila i opet ništa. Tri puta smo probali sa intrauterinom inseminacijom i ništa. Morala sam ponovo na gomilu testova i rezultat je bio "neobjašnjiva neplodnost", što je suštinski samo značilo da lekari pojma nemaju šta se dešava sa mojim telom. Počela sam da gubim nadu.

Hrišćanka sam i da nije bilo moje nepoljuljane vere, možda danas ne bih bila ovde. Na kraju, i ja sam samo božjom voljom ovde jer sam rođena 1982. godine, dva meseca pre termina, imala sam rupu u srcu, nerazvijena pluća i lekari su rekli mojoj majci da ću biti u večnom vegetativnom stanju i slepa kada se rodim. Rekli su joj i da to nije toliko strašno jer ću ionako najverovatnije umreti 24 sata po rođenju. Kada sam se rodila, moj otac je stavio prst na moje čelo i pred svima se glasno molio i molio boga da spase njegovu devojčicu. Na iznenađenje lekara, preživela sam tu noć. U narednih par dana, rupa na srcu se zatvorila a pluća počela da se razvijaju. Bila sam na sve manje aparata dok konačno posle tri meseca boravka u bolnici nisam puštena kući.

Kristen Taormina

 *KRISTEN TAORMINA / FOTO: FACEBOOK

A onda 27 godina kasnije, 2010. godine, nakon dugogodišnje bitke sa mojom neplodnošću, rešila sam da se nagodim sa bogom. Obećala sam mu da, ako zatrudnim, pročitaću Bibliju od reči do reči za godinu dana. Inače sam svake nove godine to obećavala sebi, i kao sve novogodišnje odluke, zaboravila bih na to već sredinom januara. Ovog puta, mislila sam ozbiljno.

- Počeću da čitam Bibliju, od korica do korica. Uradiću to za godinu dana, a kada završim, daćeš mi moju bebu - rekla sam jedne noći, klečeći kraj svog kreveta. Odmah sam se bacila na posao.

Na sledećem pregledu, lekar mi je rekao da jedino što može da mi sugeriše je vantelesna oplodnja, jer nema druge nade. Rekla sam mu da želim da probam još jednom. Rekao mi je da misli da nema svrhe, ali da uradim onako kako mislim da treba.

Tri nedelje kasnije, bila sam trudna. Znala sam da sam trudna. Za sve te godine koliko smo pokušavali, to je bio prvi put da sam uradila kućni test na trudnoću. Dva dana kasnije, lekar mi je potvrdio trudnoću. Mislila sam da se čudo tu završava, ali ne.

 

Dva meseca kasnije, odlazim na rutinski sonogram, a onda primećujem da se lekar ućutao i pažljivo gleda u monitor. Počela sam da paničim, međutim, onda se lekar nasmešio i rekao mi da se opustim. A onda mi je rekao "Ima ih troje". Imaću trojke! Bog je, kao i uvek, dao i više nego što smo tražili.

Sedela sam skamenjena dok je moj suprug plesao po sobi. A onda, posle inicijalne sreće, obavili smo ozbiljan razgovor sa lekarom koji nas je upozorio na sve moguće komplikacije i opasnosti. Onda je napomenuo da, ako smo nesigurni, možemo da smanjimo rizik i da ne moramo da zadržimo sve tri. Mogla sam da smanjim broj na jednu ili dve bebe.

Naravno, to nije dolazilo u obzir. Bio je to mart, a lekar mi je rekao da bebe apsolutno moraju da budu u stomaku do 15. septembra ako želimo da budemo sigurni da će biti dobro.

Plakala sam ceo put do kuće. Bila sam preplavljena i uplašena, preispitivala sam ovaj božji dar. Već naredne noći sam prokrvarila i molila se bogu kroz suze da mi oprosti što sam sumnjala u njega. Opet sam ga molila da me pusti da zadržim sve tri bebe. Bila sam rešena da Bibliju pročitam do 25. septembra.

Naše trojke

 *NAŠE TROJKE / FOTO: FACEBOOK

Ostatak trudnoće prošao je savršeno, a vodenjak mi je prirodnim putem pukao 25. septembra u tri popodne. Da, u tri.

Vozili smo se 33 milje do bolnice, izašli na izlazu 33, parkirali u garaži na mestu broj tri i otišli na treći sprat bolnice gde smo dobili tri savršeno zdrave bebe.

 

Nisu provele ni minut na odeljenju intenzivne nege. Lekari i sestre dolazili su da ih gledaju sa divljenjem, a moj lekar je bio potpuno u čudu i počeo da razmatra da predlaže svojim pacijentima da se mole.

Kristen Taormina

 *KRISTEN TAORMINA / FOTO: FACEBOOK

Setila sam se jednog drugog lekara koji me je ubeđivao da "moje telo nije stvoreno za trojke". Vratila sam se kod njega i rekla mu: "S dužnim poštovanjem, upravo za to me je bog stvorio".

(Izvor: zena.blic.rs)

Share this article