Fotografija iz niškog Doma zdravlja hit na internetu: "HALO, IGRAM PASIJANS, A PACIJENTI NEKA SAČEKAJU"

Fotografija na kojoj medicinski tehničar na kompjuteru igra „Solitaire“ i razgovara telefonom dok pacijent čeka u niškom domu zdravlja postala je hit na mrežama.

Jedan Nišlija objavio je na svom profilu na Fejsbuku fotografiju uz šaljiv komentar da je ubačen „novi sistem za zakazivanje u Domu zdravlja Niš. Pregledi se mogu zakazati preko video-igrice ‘Solitaire‘“, a komentari su krajnje negativni i osuđujući.

Kako bismo proverili informaciju, pozvali smo direktora Milorada Jerkana, koji je najpre rekao da sva pitanja možemo poslati mejlom pa će nam odgovoriti danas, sutra...

 

Skrenuli smo mu pažnju da bi tekst trebalo da ide odmah na šta je odgovorio: „Pišite, slobodno pišite!“

- Moraćemo da proverimo gde je nastala fotografija. Sa „Blicom“ sam imao loše iskustvo zato mi pitanje pošaljite mejlom. Razumem ja vas da radite posao, vi od toga živite, ali vi niste nikada napisali ništa afirmativno - rekao je Jerkan.

 Bez odgovora na pitanja „Blica“ do zaključenja broja nisu stigli odgovori iz Doma zdravlja na pitanja da li je fotografija zaista iz niškog Doma zdravlja, da li je nastala tokom radnog vremena i da li medicinsko osoblje može da igra igrice na radnom mestu?

Nakon toga upozoren je da su to neistine, na šta je prekinuo vezu, ali je najpre postavio pitanje: „Da li vas je sramota da tako razgovarate sa mnom“ i bez ikakvog poštovanja sagovornika - prekinuo je razgovor.

U službi Doma zdravlja koja komunicira sa medijima rečeno nam je da su dobili pitanja i da će se javiti kasnije sa odgovorima.

(Izvor:  blic)

Share this article