Gastarbajteri dolaze na celokupni remont: „Šišanje, manikir, pedikir, pravljenje zuba, a ako ima vremena za rodbinu“

Mnogi naši građani komentarišu kako kad se gastarbajteri vrate u Srbiju, oni dolaze da odrade „veliki servis“ kako sebe, tako i svojih

automobila.Manikiri, pedikiri, šišanje, popravljanje zuba, sređivanje automobila, neke su neke od stavki koje mnogi gastarbajteri rade kada dođu na odmor u Srbiju – ali izgleda da to mnogima i smeta.

 

Naime, na svom nalogu na Tviteru, jedan je korisnik napisao sledeće:

– Dijaspora se vraća u Srbiju da se ošišaju, poprave zube i eventualno neki veliki servis da odrade, a ako ima vremena za rodbinu, imaće.

I mnogi su podelili mišljenje sa njim.

– I da donesu čokoladu kojoj je istekao rok.

– I da operu svoje lavove na kapijama.

– Tačno ovo za veliki servis sam lično video, još ako si dobar sa mehaničarom, pa rekao mi je vidimo se posle Božića.

 

– Dijaspora… pa kako imati lepo mišljenje o njima. Užas.

„Kako rodbina ne dođe kod nas?“ Međutim, dijaspori nije bilo svejedno u ovoj diskusiji, pa su se i pobunili.

– Pa kako nikome ne padne na pamet da dođe kod nas ili bar da preko poruke pita kako smo, a ne da se jave samo treba nešto da im se kupi?

– Drugim rečima, da ostave pare i bakšiš, naoisao je drugi korisnik.

– Ja sam ovde već 20 godina i niko mi do sada nije poslao ni 100 evra. Bez obzira na to, mi vam ipak šaljemo oko četiri milijarde godisnje. Zamislite kaka bi tek beda bili bez toga.

 

– Mnogo grešiš. Prvo porodica, a zubar i frizer poslednjeg dana u otadžbini, tako barem ja.

– Ne bih se baš složila sa svim ovim. Sve zavisi od ljudi. Nista što je navedeno nisam radila u Srbiji (imam frizerku i ovde, zubara takodje, mehaničara). Kad dodjem u Srbiju, sva rodbina zna i ko želi da me vidi, vrata su svima otvorena.

– Ovo poslednje “a ako ima vremena za rodbinu…” nije fer. Dijaspora izdržava rodbinu i donira za lečenja i za ekološke proteste i obnovu svačega. To što se time ne hvali, ne znači da ih je baš briga. A sad ako se uradi i neki servis, verujte i to se plati i nije za džabe.

Share this article