Kako da znam šta, zaista, želim?

Mnogi čitaoci se javljaju sa pitanjem, kako da saznam šta je ono što, zaista, želim. Nekima ovo pitanje ne predstavlja problem, jer ga jednostavno nikad sebi ne postavljaju, drugi, pak, imaju previše želja, pa ne znaju odakle da krenu, a mnogi od nas, zapravo, imaju nejasne ili neodredjene želje.

Tako mi samo znamo šta NE želimo, a onda je logičan zaključak da želimo suprotno od toga, zar ne? No, krenimo ka razjašnjenju ove zagonetke.

Kao prvo, moramo identificirati svoje želje i ono o čemu sanjamo. Kako to učiniti?
Jednostavno, uzmi olovku i papir i

Napravi listu!

Prema Napoleonu Hillu (autor knjige “Think and grow Rich” – Misli i postani bogat) samo zapisivanje želja na papir nije samo razjašnjavanje želja i htijenja samome sebi, već ono pokreće i proces njihovog ostvarenja. Time govorimo sebi i univerzumu da je to ono što strasno želimo da imamo, budemo, iskusimo u životu.

 Šta je ono što si oduvijek želio?

Vrati se u djetinjstvo i zapitaj, šta si tada priželjkivao, a, ipak, odustao od takvih želja, jer se, iz ko zna kojih razloga, nisu mogle ostvariti ili si mislio da nisi sposoban da ih ostvariš. Prema Zakonu Privlačenja, Univerzum se prilagodjava našim željama i na kraju omogućava njihovo ostvarenje. Bitno je samo raditi na željama, biti uz njih! Bitno je ne odustati!

 Kad bi mogao biti, raditi ili imati bilo šta, šta bi to bilo?

Moraš iskreno odgovoriti na ovo pitanje. Ono ce ti pomoći da dodješ do želje koja u tebi gori. Možda si nekada želio biti pjevač, ali su ti drugi govorili kako imaš loš glas, i ti si odustao. Ali, da li si to trebao učiniti?

 Ne ubrzavaj ovaj proces!

Ovo je tvoj život i moraš uzeti dovoljno vremena da ovo uradiš na pravi način. Nekome je potrebno dan, a nekome mjesec, no na kraju svi dodju do zaključka, šta je ono, što, zaista, žele. Budi iskren prema sebi!

 Zaboravi na pitanja “Pa, kako…

Zaista nije važno kako stvari funkcionišu. Tvoj posao je da želiš, a posao univerzuma da odgovara tvojim željama.

 Da li je to tvoja želja ili želja nekoga drugog… roditelja, prijatelja… ?

Moraš biti siguran u ono šta želiš, dok o tome misliš, govoriš, pišeš…

 Novac?

Mnogi na svoju listu obavezno upisuju novac. Je li novac ono što želiš, ili je ono što se može KUPITI novcem, ono što želiš? Ne, nije to isto.. Moraš biti odredjen u željama. Razmisli zašto želiš više novca, da li bi on stvarno, riješio sve tvoje probleme?

Ako želiš kupiti kuću, auto, otići na odmor… onda na listu upiši ove stvari, a ne novac.

Ako, ipak, želiš samo novac, onda upiši, koliko i odakle će doći, gdje će se pojaviti, u novčaniku, na bankovnom računu, čeku.. Budi odredjen do u najmanje detalje.

 Sažetak:

  • Upiši sve na papir
  • Najveće želje upiši na vrh liste
  • Dodaj naslov za svaku od želja, a ispod naslova navedi detalje i razloge zašto to želiš. Ako npr. želiš odmor na nekom egzotičnom mjestu, zamišljaj mjesto, vrijeme, osobe s kojima si, vizualiziraj do u najsitnije detalje, i najvažnije, pokušaj osjetiti da ti se to, zaista, dogadja, da je moguće, da si već tamo! 
  • Uživaj u ovome, učini to zabavnim! Vrlo je važno da se osjećaš dobro, pozitivno, poletno, dok praviš svoju listu želja. Energija koju šalješ sa ovim željama i mislima kao i sam osjećaj uzbudjenja i veselja su veoma bitni za njihovo ostvarenje.

Sretno kreiranje liste!

KutakNet

Share this article