Kim Džong-un se u lakovanim crnim cipelama popeo na najvišu planinu (2.744 m) u Severnoj Koreji! (FOTO)

Severnokorejski lider Kim Džong-un popeo se na planinu od 2.744 metara, tvrde državni mediji, prikazujući fotografiju vođe kako u lakovanim crnim kožnim cipelama korača kroz sneg.

Diktator treće generacije dinastije Kim obilazio je planinu Pektu "prolazeći kroz dubok sneg", rečeno je iz državne agencije KCNA.

 

Kim Džong-un naredio je da se spomenik na vrhu i obližnji obrazovni kompleks sruše, i da se izgradi novi hotel i nekoliko stanica za odmor.

Prema navodima zvaničnih državnih novina, Kim je rekao da je često išao na planinu Pektu, ali ovo je prvi put da je sredinom zime bilo tako lepo vreme, koje se retko viđa čak i na proleće - prenosi agencija i objavljuje dalje navode iz teksta: "Njegove oči su odavale utisak nadarene osobe koja u veličanstvenom duhu planine Pektu vidi pojavu moćne socijalističke nacije koja dinamično napreduje bez pogleda u bilo kakvom gadnom prljavom vetru na planeti".

 

Državni mediji u Severnoj Koreji tvrdili su i pre dve godine da se Kim popeo na tu planinu.

Sve bi to bilo sjajno da slike koje je objavila KCNA nisu pokazale su da je Kim išao u formalnoj odeći, u kojoj bi bilo nemoguće popeti se na taj planinski vrh. Osim ako nije čudesno doleteo na vrh.

[youtube height="577" width="770" align="left|right|none"]https://www.youtube.com/watch?v=FQB_GSH56Zw[/youtube]

(Izvor: kurir.rs)

Share this article