LOŠE VESTI: JA SAM MRTVA! Oproštajno pismo jedne majke će vas nasmejati i rasplakati u isto vreme!

36-godišnja Heder MekManami iz Viskonsina, SAD dobila je šokantnu dijagnozu pre 2 godine: rak dojke.

U novembru 2015. godine, doktori su joj saopštili da ne postoji ništa više što oni mogu da učine i da ima samo 6 nedelja života. Ona je iskoristila ovo vreme da svojoj 4-godišnjoj ćerki Brijani napiše pismo, o svakoj važnoj etapi života koju će proći: polazak u školu, prvi poljubac, vozačka dozvola...

Mlada žena takođe je napisala pismo i svojim prijateljima i porodici. Kada je umrla, nedugo posle, njen muž Džef MekManami okačio je njeno oproštajno pismo na Fejsbuk, po želji svoje supruge. Njene reči savršeno su opisale koliko je ona voljena osoba bila.

"Dakle, imam dobre i imam loše vesti. Loše vesti su, da sam očigledno mrtva. Dobre vesti su da ako čitate ovo, vi sigurno niste (osim ako ne postoji Wifi u zagrobnom životu). Da, baš je bezveze. Bezveze je iznad reči, ali mi je ipak prokleto drago što sam proživela život pun ljubavi, radosti i sa divnim prijateljima. jako sam srećna što mogu iskreno da kažem da nemam nikakvih kajanja i da sam svaki atom energije provela da mi život bude ispunjen. Sve vas volim i svima vam se zahvaljujem na mom divnom životu...

Bilo da vam religija donosi mir, ja sam srećna da imate to. Ipak, poštujte to da mi nismo religiozni. Molim vas, molim vas, molim vas nemojte da kažete Brijani da sam na nebu. U njenom umu, to znači da sam ja izabrala da budem negde drugde i da sam je ostavila. U stvarnosti, učinila sam sve što sam mogla da budem sa njom, i ne postoji mesto gde bih radije bila nego sa njom i Džefom. Molim vas, nemojte da je zbunjujete i nemojte da dozvolite da pomisli ni na jednu sekundu da to nije istina. Jer ja nisam na nebu. Ja sam ovde. Samo nisam više u onom telu koje se okrenulo protiv mene. Moja energija, moja ljubav, moj smeh, neverovatna sećanja, sve je ovde sa vama. Nemojte da mislite na mene sa tugom i sažaljenjem. Smejte se znajući da smo se super provodili zajedno i da je bilo neverovatno. Prokleto mrzim da rastužujem ljude. Više od svega, volim da zasmejavam ljude, zato vas molim, pre nego što ćete plakati nad mojom tužnom pričom, smejte se sećanjima kada smo se zajedno provodili."

"Molim vas pričajte Brijani priče, kako bi znala koliko je volim i koliko sam ponosna na nju i koliko ću uvek biti (učinite da zvučim mnooooogo više kul nego što sam bila). Jer ne postoji ništa što volim više od toga što sam njena majka. Ništa. Svaki momenat sa njom bila je sreća koju nisam mogla ni da zamislim pre nego što je ona "upala" u naš svet.

I nemojte da kažete da sam izgubila bitku od raka. Jer, možda je rak odneo skoro sve od mene, ali nikada nije uzeo moju ljubav, moju nadu ili moju radost. To nije bila "bitka", to je jednostavno bio život, koji je ponekada brutalno nasumičan i nije fer, i to je jednostavno kako stvari funkcionišu. Nisam prokleto izgubila! Način na koji sam živela godinama sa rakom je poprilično velika pobeda. Molim vas zapamtite to!

I ono što je najvažnije, bila sam neverovatno srećna što sam provela deceniju sa svojom ljubavlju života i mojim najboljim prijateljem Džefom. Prava ljubav i srodna duša zaista postoje. Svaki dan je bio ispunjen smehom i ljubavlju sa Džefom. On je definitivno najbolji muž na svetu. Kroz sve moje probleme sa rakom, on nikada nije ni utzmakao tamo gde bi mnogi ljudi uveliko pobegli. Čak i u najgorim danima koje ne možete ni da zamislite, nalazili smo načine da se zajedno smejemo. Volim ga više od života i iskreno verujem da je takva ljubav specijalna i da će uvek živeti.Vreme je najvažnija stvar na svetu i to što sam provela toliko vremena sa Džefom je nešto na čemu sam neverovatno zahvalna. Volim te Džef. Mislim da je savršenost Brijane naša ljubav koja je došla na svet, što je prilično divno. Slama mi srce to što moram da kažem zbogom. Ako je upola tužno za vas kao što je za mene, slama mi se srce iznova jer poslednja stvar koju želim je da vas učinim tužnim. Nadam se da ćete vremenom, misliti na mene sa osmehom jer, imali smo neverovatan život! Znam da ako zastanete i dobro pogledate, ja ću biti sa vama (ne na neki jeziv način). Vi ste moj svet i volela sam svaku sekundu koju sam bila sa vama više od reči.Prijatelji, volim vas sve i hvala vam na najinspirativnijem životu. I hvala svim mojim sjajnim doktorima i sestrama koji su tako divno vodili računa o meni. Uopšte ne sumnjam da su dali sve od sebe da mi pomognu. Iz dubine srca, želim svim svojim prijateljima dug i zdrav život i nadam se da ćete taj poklon znati da cenite. Ako idete na moju sahranu, napraviti mini bar tamo koji bi me učinio ponosnom. Stavite kriglu na moj kovčeg i igrajte oko bara za mene( jer bolje za vas da bude žurka u nekom trenutku). Proslavite lepotu života sa sjajnom žurkom jer dobro znate da bih ja to volela i verujem na neki čudan način da ću pronaći način da budem tu (znate koliko mrzim da propustim dobro zezanje). Radujem se proganjanju svakog od vas, tako da ovo i nije neki oproštaj, više je: vidimo se kasnije. Ne zaboravite: svaki dan je bitan."

Ova oda njenom životu podeljena je na Fejsbuku više od 26.000 puta i pogodila je ljude širom sveta. 

"Užasno mi nedostaje", napisao je njen muž Džef."Siguran sam da je ona ovde negde oko nas. Osećam je u svakom trenutku, svakoga dana. Brijana je definitivno nasledila njenu hrabrost i duh. Hederin duh živi kroz Brijanine divne smeđe oči.

KutakNet

Share this article