MISTERIJA ZA LEKARE: Prošla je bezbroj pregleda i niko ne zna od čega boluje Kejt (9)!

Devetogodišnja Kejt Renfro pati od izuzetno retkog poremećaja koji zbog toga još nema ni zvanično ime.

Lekari pokušavaju svim silama da otkriju o čemu je reč, ali za sada još ne uspevaju da identifikuju njeno stanje i čak razmišljaju da ovaj poremećaj nazovu po Kejt. Majka devojčice kaže da čeka dijagnozu još od rođenja svoje ćerke. Njoj je odmah dijagnostikovana megalencefalija, abnormalan rast mozga.

 

[youtube height="577" width="770" align="left|right|none"]https://www.youtube.com/watch?v=SD-0icVfS1s[/youtube]

"Lekari još uvek pokušavaju da otkriju šta je sa Kejt. U šestom mesecu trudnoće rečeno mi je kakve će probleme imati moje dete, ali ni dan-danas ne znamo o čemu je reč i zbog čega Kejt ima takvo lice. Bila je na nekoliko operacija i skinuto joj je samo masno tkivo" kaže mama Endži.

Kejt je do sada imala mali milion pregleda, analiza, ali i dalje ostaje misterij od čega boluje ova devetogodišnjakinja sa Floride. Imala je operaciju mozga, uklanjanju su joj dve ciste i mandula i urađena korekciji obraza, ušiju i jezika. Pohađa osnovnu školu za decu sa poteškoćama u razvoju, no sposobna je za rad na računaru uz pomoć svojih učitelja.

 

[youtube height="577" width="770" align="left|right|none"]https://www.youtube.com/watch?v=lth0X4WKTkE[/youtube]

"Njena najbolja osobina je karakter i osmeh", kaže starija Kejt Megan (18). Majka dodaje da Kejt voli život bez obzira na sve teškoće, a njeno stanje i dalje ostaje medicinska misterija.

"Mi ćemo joj ulepšati život koliko god je to moguće, a ona neka nam sve to vrati svojim prekrasnim osmehom", kaže njena mama.

(Izvor: Kurir.rs / Dejli mejl)

Share this article