OGROMAN USPEH Genetičar Stojković biće deo grupe koja kandiduje naučnike za Nobelovu nagradu! (FOTO)

Poziv je Stojkoviću stigao od Nobelove skupštine Karolinska unvireziteta, a kako je napisao na svom Tviter nalogu, čast mu je da ponovo učestvuje u radu grupe koja će kandidovati naučnike.

„Velika je čast i ove godine biti deo naučne populacije koja predlaže kandidate za Nobelovu nagradu iz oblasti medicine/fiziologije. Nauka pokreće ljude, ljudi pokreću nauku. Apsolutno“, napisao je Stojković.

 

Miodrag Stojković jedan je od najpriznatijih srpskih genetičara. Diplomirao je na Veterinarskom fakultetu u Beogradu, a doktorirao 1996. godine na Veterinarskom fakultetu u Minhenu u oblasti embriologije i biotehnologije.

Stojković je Srbiju napustio u avgustu prošle godine, a trenutno radi na Harvard univerzitetu na koji je otišao jer je, kako je kazao, „gladan nauke i komunikacije sa ljudima koji ga neće popreko gledati jer navija za druge“.

Jedan je od prvih naučnika u Evropi koji zajedno sa prof. Ekhardom Volfom i dr Valerijem Zaharčenkom počinje intenzivno da se bavi kloniranjem domaćih životinja.

Osnivač je specijalne bolnice za lečenje steriliteta Spebo u Leskovcu.

(Izvor: espreso.rs)

Share this article