Ovo su svi čekali da vide: ŽELJKO MITROVIĆ POLETEO U LETEĆEM AUTU! (VIDEO)

Budućnost je stigla!

Željko Mitrović, osnivač i vlasnik Pink Media Group, objavio je video snimak na kojem se vidi kako ulazi i leti u svojim "letećim kolima", ili oktokopteru na električni pogon.

PROČITAJTE JOŠ "Da mi stave neki čip pa da se probudim kao Bugarka? Da umrem neću bugarsku vakcinu! Nema šanse!" (VIDEO)

Podsetimo, Mitrović je sredinom maja najavio da će napraviti leteći automobil, kojim će preleteti Beograd.

Željko je predstavio "flying car" - letelicu jednosed, u kojoj je juče poleteo i sleteo bezbedno.

 

"Danas je 24. januar 2021.godine – 12 sati; namerno govorim datum i vreme zato što verujem da će ovaj dan ući u istoriju srpskog, ali i evropskog vazduhoplovstva. Konačno, flying car koji smo najavljivali, danas će prvi put poleteti!" - rekao je Mitrović pred prvo poletanje.

PROČITAJTE JOŠ JEZIV SLUČAJ U ŠPANIJI Žena proglašena mrtvom zbog korone, kući se vratila DEVET DANA nakon sahrane

"Pink research development centar (PRDC) na čelu sa Željkom Mitrovićem i grupom inženjera sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, uspeo je da napravi prvi flying car (okto-hopter) električnu letelicu vertikalnog uzgona, za individualno i privatno korišćenje svih onih kojima su dosadile gužve u saobraćaju, ili prosto vape za avanturističkim duhom, ili pak žele da budu među prvima koji će dotaći budućnost", saopšteno je.

Mitrović tvrdi da je već dobio ponudu za prodaju tri letelice u Dubaiju, dve u Nemačkoj i jedne u Francuskoj, i najavio je industrijsku linijsku proizvodnju, koja će prvih 100 letelica izbaciti do kraja godine.

Ova letelica će biti spremna za industrijsku proizvodnju za manje od mesec dana - rekao je Mitrović.

Share this article