POČEO UŽAS! NAJMOĆNIJI URAGAN NOSI SVE PRED SOBOM: Zvaničnici mole Boga da ih zaštiti od uništenja! (VIDEO)

Irma, najmoćniji uragan koji je ikada zabeležen na području Atlantskog okeana, stigao je do severoistočnih karipskih ostrva i prešao preko Barbude, izazivajući prekid telefonskih veza, a predviđa se da bi za vikend mogao da pogodi i američku saveznu državu Floridu.

Uragan je na susedno ostrvo Antigvu doneo obilne kiše i snažne vetrove koji u vazduh dižu i razvejavaju šut, dok su ljudi okupljeni u domovima i vladinim skloništima.

 

Zvaničnici su u saopštenju upozorili stanovništvo da se skloni od "uništenja" koje donosi Irma, preneo je AP.

"Neka nas Bog sve zaštiti", piše na kraju saopštenja.

Ranije je američki Nacionalni centar za uragane (NHC) objavio da je uragan Irma sve bliži ostrvima Livord u Karipskom moru, a tokom današsnjeg dana ova oluja kategorije 5 trebalo bi da pređe i preko drugih karipskih ostrva.

 

Navodi se da se ovaj "potencijalno katastrofalni" uragan donosi vetrove maksimalne brzine od 295 kilometara na čas, prenosi Rojters.

"Njujork tajms" navodi da bi Irma mogla da izazove veliko uništenje u Portoriku, američkoj teritoriji u Karibima na kojoj živi 3,4 miliona ljudi, na obližnjim ostrvima Hispaniola - koje dele Dominikanska Republika i Haiti, Antigva, Sent Kits i Nevis, kao i Američkim devičanskim ostrvima, a ugrožena je i Kuba.

NHC je objavio takođe da bi u Meksičkom zalivu u narednih nekoliko dana mogao da nastane novi uragan na 155 kilometara istočno od Tampika u Meksiku.

(Izvor: kurir.rs)

Share this article