Pogledala je u tatu, podigla palčeve, osmehnula se i spustila niz tobogan, par sekundi kasnije umrla je od silnog uzbuđenja

Dve godine je čekala, a na kraju ju je to uzbuđenje koštalo života.

Desetogodišnja London Ajzenbajs dugo je čekala da poraste do 120 centimetara, koliko najmanje mora da ima svako ko želi da se spusti niz tobogan u Hotelu i akvaparku “Zender spleš vilidž” u Frankenmutu (Mičigen). Dok je stajala u ružičastoj kapsuli i čekala da se otvori dno, a ona jurne niz 83 metra dugu cev, jedva je kontrolisala uzbuđenje.

PROČITAJTE JOŠ Pet doktora joj je reklo da ga pobaci: Moj sin je rođen s 2 posto mozga, a sada je medicinsko čudo!

Ovo uzbuđenje će je koštati života: dok je munjevitom brzinom jurila niz cev tobogana na četiri nivoa, srčani ritam joj se poremetio i negde na pola puta imala je srčani zastoj. Kada je nekoliko sekundi kasnije izletela napolje, srce je prestalo da kuca.

 

Talentovana gimnastičarka, koja je obožavala mačke, hitno je prevezena u bolnicu i priključena na aparate za održavanje života, ali je devet dana kasnije umrla. Sahranjena je na dan školskog plesa očeva i ćerki, u haljinici koju je sama izabrala samo nekoliko nedelja ranije.

Roditelji nisu znali da njihova “veoma zdrava” ćerka pati od retke bolesti srca, koja može biti smrtonosna: sindroma produženog QT intervala, koji izaziva težak poremećaj srčanog ritma i srčani zastoj.

- London je pogledala u tatu, podigla palčeve, osmehnula se i spustila niz tobogan – kaže njena majka Tina.

bazen-tobogan-zabavni-park 770

 *Foto: ZEHNDER'S SPLASH VILLAGE / PROMO

- Od silnog uzbuđenja srčani ritam joj se poremetio. Čekala je dve godine da se spusti niz najveći tobogan i doživi iskustvo za koje čak i odrasli kažu da je “najstrašnije u mom životu”.

Tina želi da upozori roditelje da obrate pažnju na “skrivena” oboljenja srca dece i ukazuje na značaj defibrilatora, koji nije primenjen u slučaju njene ćerke, a koji reguliše rad srca putem električnog udara.

Lekari su rekli porodici da je devojčica zbog nedostatka kiseonika nakon prvog srčanog zastoja u akvaparku 18. februara 2018. pretrpela teško oštećenje mozga. Umrla je 27. februara a sahranjena trećeg marta.

Share this article