Porodicu šokirao mamin testament: Ni dinara im nije ostavila, a tek da vidite kome je prepisala 3 miliona eura

Testament jedne dementne bake u Austriji šokirao je njenu porodicu, jer su saznali da njeno višemilionsko bogatstvo nije ostavila njima, nego vodoinstalateru, pišu austrijski mediji.

Sve je počelo da se odvija kada je žena zbog hitnog zdravstvenog stanja završila u bolnici. Međutim, umesto da na listi kontakata budu članovi njene porodice, baka je imenovala vodoinstalatera.

Porodica je bila šokirana ovim njenim činom, a onda je klupko počelo da se odmotava.

Kako prenosi list “Kronen”, bakin suprug preminuo je 2018. godine, i par nije imao djece, te je baka ostala sama. Navode da je dobrostojeća penzionerka prekinula kontakt sa rođacima, odnosno sa sestrom i njenom djecom. Poslije godinu dana baka je navodno upoznala vodoinstalatera, koji joj je djelovao kao dobra duša i često se baki našao u nevolji.

 

Na kraju je baka zanatliji i prepisala svoje bogatstvo. Advokati vjeruju da porodica ništa ne može da učini da bi dobila novac koji je ostao nakon bakine smrti.

– Sve dok nema krivičnog djela poput prevare, prisile ili obmane, rodbina ne može učiniti ništa. A dokazati to bilo bi veoma teško jer je žena sada preminula – kaže advokat Lorenz Kirsšner, specijalizovan za ostavinska pitanja.

Mediji prenose da je baka u testamentu vodoinstalateru ostavila svu svoju nepokretnu imovinu, ukupne površine oko 3.000 kvadratnih metara.

Devojčica (2) je ispala iz automobila, a on je skočio s mosta kako bi je spasio

Imovina vrijedna najmanje 3 miliona evra

Jedan rođak pokojne bake tvrdi da vodoinstaleteru nije prepisana samo nepokretna imovina.

– Nikada nisam pomislio kako je lako dobiti nasljedstvo a da ne budeš dio porodice. Riječ je o bogatstvu od tri miliona eura i više – navodno je rekao rođak.

(Izvor: titox/press)

Share this article