Rodila je blizance sa 64 godine i sud joj ih je ODUZEO: "Ona nije sposobna da brine o deci"

Vrhovni sud u Španiji doneo je odluku koja je čitavu zemlju podigla na noge. Na osnovu proceni stručnjaka, a ne na osnovu ženinih godina sud je oduzeo blizance Mauriciji Ibanez, a socijalna služba je decu smestila u hraniteljsku porodicu, prenosi "Dejli Mejl".

Mauricija Ibanez koja sada ima 69 godina, pre četiri godine je uz pomoć veštačke oplodnje postala mama blizanaca. Kasna trudnoća je uspela, ali čim ih je rodila, decu je preuzela socijalna služba uz obrazloženje da majka nije sposobna da brine o njima.

PROČITAJTE JOŠ Srpski psihoterapeut ŠOKIRAO IZJAVOM: "Ne možete ludovati do 35. pa očekivati princa na belom konju"

U sistemu socijalne služne pored blizanaca nalazi se i Mauricijina ćeka, koja ima 11 godina, a koju su oduzeli od majke 2014. godine.

Španski sud je u ponedeljak doneo presudu da Mauricija nije sposobna da se brine o deci.

 

Ovom odlukom okončana je pravna bitka koja je trajala četiri godine. Mauricija je na sve načine pokušala da vrati decu, blizance Gabrijela i Mariju, koje je rodila nakon veštačke oplodnje u Americi.

Sud navodi da majka nije mogla na kvalitetan način da sarađuje sa socijalnom službom i da je to takođe škodilo deci. Ponovili su da je presuda zasnovana na proceni stručnjaka, a ne na osnovu Mauricijih godina, ni njenog mentalnog zdravlja.

U saopštenju suda u Burgosu, odakle je Mauricija, u vreme njihove prve presude stoji da majčine karakterne crte značajno utiču na psihosocijalni razvoj mališana. Kažu da deca žive u izolaciji bez ikakvih veza sa ostalim članovima porodice, kao i bez podrške društva.

1-mauricija-ibanez-yt 620

 *Foto: Youtube

Blizanci danas imaju četiri godine, a socijalna služba ih je smestila u udomiteljsku porodicu nedugo nakon rođenja. Ibanez je potpisala sa socijalnom službom dokument u kom je navela da će angažovati pomoćnicu, koja će biti tu da sa njom vodi računa o deci i domaćinstvu. Ali, samo 10 dana nakon izlaska iz porodilišta u kom je bila mesec dana, vlasti su zaključile da su blizanci u velikom riziku.

- Kada se vratila kući, tim je pratio njen napredak i svi izveštaji pokazuju da bi deca trebalo da odrastaju u drugačijem okruženju - reka oje tada predstavnik za štampu socijane službe u Burgosu.

Share this article