Seljak okopavao njivu, pa otkrio bure sa 600 MILIONA DOLARA! Kada je čuo čiji je novac, odmah ga je predao

Ovaj farmer nije ni sanjao da će postati bogat. On je kopajući na njivi pronašao plavo bure, a kada je otvorio, šokirao se.

Hose Marijan Kartolos, šesdesetpetogodišnji farmer pronašao je u tom buretu 600 miliona dolara. Kako je dozvolu za rad na toj farmi dobio od kolumbijske države nije mogao da zadrži novac, koji je zaplenila kolumbijska vlada.

Kolumbijska vlada osokoljena ovim otkrićem, uputila je javni poziv svim zemljoradnicima da što pažljivije okopavaju svoje njive jer veruju prema nekim informacijama da ovakvih plavih kaca za kupus ima još u Kolumbiji.

 

Navodno, kako navodi sama vlada, ovakve kace pripadaju čuvenom Pablu Eskobaru, kralju kokaina i jednom od najvećih mafijaša u svetskoj istoriji.

Još uvek nije jasno šta će biti sa novcem, ali mnogi spekulišu da Hoseu neće biti dozvoljeno da zadrži novac, ali će novac najverovatnije ostati u Kolumbiji i biće iskorišćen za finansiranje socijalne i ekonomske programe koji pomažu onima u siromaštvu.

Veruje se da će ova vest pokrenuti novu „zlatnu groznicu“, i da će ljudi ići po kolumbijskim selima sa eho sirenom i svom vrstom opreme za skeniranje tla, u potrazi za nekom od Eskobarovih jama.

[youtube height="577" width="770" align="left|right|none"]https://www.youtube.com/watch?v=PP30_UGUSYI[/youtube]

Hose je dobio nagradu od 3.000 dolara, kao i garanciju države da će dobiti subvenciju za posao proizvodnje palminog ulja.

Komentari na društvenim mrežama variraju od šoka do oduševljenja.

- kako je mogao da preda toliki novac? zašto si to prijavio, ludi čoveče? - glasi jedan, dok drugi komentaror iskazuje bes prema vladi:

- Kako ih nije sramota da daju čoveku samo 3.000 dolara - piše on.

(Izvor: blic.rs)

Share this article