Šta kad sekta zabranjuje lečenje dece: Ona je odrasla i odlučila da tuži svoje roditelje

Maraja Volton (20) želi da tuži svoje roditelje jer su joj zbog religije uskratili lečenje i sada čeka transplantaciju srca i pluća, prenosi „Today“.

Njeni roditelji, pripadnici mormonske sekte, odbili su medicinsku negu za Maraju jer su verovali da će je izlečiti molitva.

Devojka iz Ajdaha ima urođenu srčanu manu i od malena ima problema sa disanjem.Međutim, lekari su joj rekli da je taj problem mogao lako da se reši dok je bila mala.

 

Zbog toga Maraja veruje da je vreme da kazni roditelje zbog ugrožavanja njenog zdravlja.

„Mislim da je vreme da ih tužim“, rekla je Maraja Volton.

Ona se zalaže za donošenje zakona u Ajdahu koji bi obavezivao roditelje da svoju decu podvrgnu medicinskim tretmanima u slučaju neposredne opasnosti.

Međutim, neki poslanici su izrazili brigu oko ovog pedloga jer kažu da on krši Prvi amandman.

„Znate do je pravo dato Prvim amandmanom – sloboda religije“, kaže senator Li Hajder.

VEČNA MISTERIJA ZVANA RTANJ: Evo što se to skriva od očiju javnosti!

Državni zakon od sudskog gonjenja štiti roditelje kojima njihova religija brani da traže lekarsku pomoć čak i ako njihovo dete umre od izlečive bolesti.

„Kad god sam bila u školi ostala bih bez vazduha, pluća su me pekla, nisam mogla da unosim dovoljno kiseonika“, rekla je Maraja za „NBC News“.

Njena majka je rekla da je pokušavala da je leči prirodnim lekovima. Ona je takođe rekla da nije bila svesna koliko je zapravo Maraja bolesna.

Share this article