SVI su ČEKALI ovu PROMENU NA FEJSBUKU: Od sada možete da OBRIŠETE poruke nakon što ste ih poslali, evo i kako

“Fejsbuk Mesindžer” omogućio je svojim korisnicima da brišu svoje poruke do 10 minuta nakon što su već poslate.

 

Nova opcija napravljena je za sve koji su slučajno poslali poruku pogrešnoj grupi prijatelja, pogrešno otkucali nešto ili prosto želeli da je uklone iz “četa”, naveli su iz “Fejsbuka”. Opcija povraćaja slanja – “unsend” – prvi put je isprobana u aprilu 2018, a sada je dostupna svim korisnicima.

Sada možete obrisati poruku na

*FOTO: PROFIMEDIA, Sada možete obrisati poruku na "Mesindžeru" 10 minuta nakon slanja

Kritičari kažu da je “Fejsbuk” ovim prekršio poverenje korisnika i postavio drugačije standarde za direktore kompanije i javnost. Takođe su upozorili da ova opcija povraćaja poruke može da ide na ruku zlostavljanju i uznemiravanju na platformi ove društvene mreže, jer se dokazi takvog ponašanja sada mogu ukloniti.

 

Evo kako možete da obrišete svoje poslate poruke:

1.Opcija “unsend” važi svega 10 minuta nakon slanja poruke. Locirajte poruku koju želite da “vratite” i pritisnite duže na mehurić teksta. Zajedno sa “imodžijima” na dnu ekrana pojaviće se red sa tri opcije: “prosledi”, “sačuvaj” i “ukloni”. Kliknite na “ukloni” (remove).

2.Kad pritisnete “ukloni”, daće vam se još dve opcije: “ukloni za sve” ili “ukloni za sebe”, što znači da će poruka biti izbrisana ili za sve strane u razgovoru ili će nestati samo one sa vaše strane “četa”. Druga opcija je dostupna neodređeno za svaku poruku koju želite da obrišete, čak i ako je prošlo 10 minuta.

*FOTO: PROFIMEDIA

3.Pre brisanja, “Mesindžer” će proveriti da li zaista želite da uklonite svoju poruku iz “četa”. Obrisana poruka biće zamenjena porukom obaveštenja svima u konverzaciji da je tekst izbrisan.

(Izvor: blic.rs)

Share this article