Teorija zavjere: Svi naučnici koji su otkrili neki oblik besplatne energije završili su mrtvi!

Besplatna energija mogla bi promeniti svet više nego nekada parna mašina. Goriva koja ne zagađuju plantu, a dostupna su svima, dovela bi do stvaranja prave utopije, veruju mnogi.

Zbog toga ne čudi što se već ceo vek mogu čuti priče o automobilima na vodu, avionima na torijum, hladnoj fuziji, ali i tome da velike naftne kompanije, auto-industrija i države čine sve kako bi spriječile pojavu tih izuma na tržištu.

Moćnici su, vjeruju teoretičari zavjera, spremni blokirati inovativne patente i otkupljuju ih ne bi li ih sakrili od očiju javnosti, ali i da uništavaju živote naprednih izumitelja.

 

Teslini pokušaji

Službena znanost ne priznaje postojanje besplatne energije i tvrdi da je ona u suprotnosti s prvim zakonom termodinamike, prema kojem postojanje perpetuuma mobile nije moguće.

Naravno, pošto se granice u znanosti stalno pomiču, i među znanstvenicima ima onih koji vjeruju da je moguće da energija bude jeftina i svima dostupna. A kad god se govori o tome, svi se sjete Nikole Tesle.

Najčuveniji hrvatski znanstvenik srpskog porijekla, najpoznatiji je po tome što je smislio sustav prijenosa izmjenične električne energije i tako, kažu, pokrenuo 20. stoljeće. Ipak, nakon mnogobrojnih izuma on se u velikoj mjeri posvetio razvoju bežičnog prijenosa struje. Međutim, tvrde mnogi, tvrtke koje su razvile sustav za žični prijenos energije nisu željele ni čuti za to, a njegov glavni financijer J. P. Morgan prestao mu je davati novac i razmontirao toranj za prijenos energije na kom je Tesla radio.

Nevjerojatno je to da je nakon Tesline smrti 6. siječnja 1943. FBI naredio zapljenu svih njegovih patenata i stvari, koje je zatim analizirao profesor John J. Trump. On je pokušavao otkriti da li među njima ima opasnih izuma poput mnogo spominjanih “zraka smrti”.

Tesla je posljednjih 15 godina bio više okrenut spekulacijama i filozofiji, često razmišljajući o bežičnom prijenosu energije, ali na tom polju nije bilo pravih rezultata – napisao je.

Revolucija

Naravno, Tesla nije jedini znanstvenik koji se spominje kada je u pitanju sprječavanje besplatne energije. Jedan od najčešće spominjanih izumitelja je Amerikanac Stanley Alen Meyer, koji je početkom devedesetih godina izašao s tvrdnjom da je napravio automobil koji kao gorivo koristi vodu. I to ne previše vode.

On je tvrdio da njegov “buggy” može prijeći udaljenost od Los Angelesa do New Yorka, što je oko 6.000 kilometara, sa svega 83 litre vode. Naravno, većina znanstvenika je njegove tvrdnje napala kao pseudonauku, a sud u Ohiju je čak njegov patent proglasio lažnim 1996.

 

Ipak, priče o Meyerovom automobilu na vodu ne prestaju, posebno zato što je preminuo pod misterioznim okolnostima. Naime, 20. ožujka 1998. on je izašao na večeru s dvojicom belgijskih investitora. U jednom trenutku je istrčao iz restorana, viknuo: “Otrovali su me”, a zatim umro.

Autopsija je pokazala da je stradao od aneurizme, ali njegovi sljedbenici vjeruju da su ga ubile velike tvrtke, koje bi pojava automobila na vodu na tržištu dovela do prosjačkog štapa.

Misteriozno ubojstvo

Među teoretičarima zavjera vrlo je popularna i priča o Eugene Franklin Mallove, znanstveniku i publicistu koji je 1989. objavio knjigu “Vatra iz leda”. U njoj je opisao potragu za hladnom fuzijom, hipotetičkim tipom nuklearne reakcije koja bi omogućila dobivanje jeftine energije.

On je tvrdio da su znanstvenici Stanley Pons i Martin Fleischmann sa Sveučilišta u Utahu uspjeli izvesti hladnu fuziju, ali da su u dobro osmišljenoj i organiziranoj kampanji ismijani i uništeni. Mallove je ubijen 2004, a njegovi sljedbenici vjeruju da iza toga stoje velike tvrtke.

Jedinstvena teorija znanstvenik bio žrtva Hitlerovih suradnika

TESLU U NEW YORKU UBILI NACISTI?

Poznato je da je Nikola Tesla preminuo 6. siječnja 1943. u hotelu “NewYorker” u New Yorku. Ipak, postoje teorije da 86-godišnji znanstvenik nije umro prirodnom smrću, kako se to najčešće govori, već da je bio žrtva nacističkog režima.

Izvjesni Erick Bermen tvrdi da je svojevremeno otkrio da je jedna njegova djevojka u stvari kćer nacističkog zapovjednika Oto Skorcenija, koji je poslije rata s tajnim identitetom živio u SAD. Kako kaže, ostarjeli nacist je pred kraj života ispovjedio mnoge svoje grijehe, a između ostalog mu je priznao da je upravo on 1943. ubio Teslu, i to uz pomoć svog suradnika Reinharda Gelena.

 

Oni su, uz podršku Teslinog asistenta Nijemca Georga Serfa (za koga postoje teorije da je u stvari uzeo identitet Samuel Busha, oca i djeda dvojice američkih predsjednika), posjetili Teslu, ugušili ga, a zatim pokupili sve njegove najtajnije patente. Među njima su i oni koji se odnose upravo na besplatnu energiju.

Izumitelj iz Moldavije tvrdi

OSMISLIO GENERATOR NA VODU

Moldavski znanstvenik dr Juri S. Potapov devedesetih je tvrdio da je smislio elektrotermalni generator koji radi na vodu.

On je čak i osnovao tvrtku “Jusmar” da bi promovirao svoj uređaj. Ipak, kada je testiran pred znanstvenicima, uređaj nije dao rezultate koji su reklamirani. On je tvrdio da su za to krivi čelnici velikih kompanija.

Otis T. Carr

LETJELICE KOJE LIČE NA NLO

Američki izumitelj Otis T. Carr pedesetih godina je osnovao tvrtku “OTC enterprises”. Ona je promovirala tehnologiju koju je razvijao Nikola Tesla. Carr je napravio letjelice koje su ličile na NLO iz tog razdoblja i stroj koji koristi besplatnu energiju. Ipak, nije uspio dokazati da njegovi uređaji rade, pa je osuđen na zatvorsku kaznu od čak 14 godina.

Pogledajte video:

[youtube height="577" width="770" align="left|right|none"]https://www.youtube.com/watch?v=wBIyNdXo1Lo[/youtube]

(Croative.net)

Share this article