TRAŽIO SINA 24 GODINE: Potrošio sav novac, spavao ispod mostova, kada ga je našao ceo svet je PLAKAO sa njima! (VIDEO)

Kinez Guo Gangtang je pre 25 godina doživeo je pravu tragediju kada su mu kidnapovali dete.

Naime, njemu 1997. godine kidnapovali dvogodišnjeg sina, a u pitanju su bili trgovci ljudima. Dečak je otet u istočnoj pokrajini Šandong, a Guo je učinio sve, kako bi vratio svog sina.

 

Putovao je po Kini motociklom, na koji je bila pričvršćena zastava s poslednjom fotografijom sina, a u torbi je imao letke koje je kačio svuda. Tražio ga je vozeći motocikl u više od 20 provincija širom Kine.

Lepio je plakate sa fotografijama svog sina i potrošio svu ušteđevinu. Spavao je ispod mostova i prosio kada je ostao bez novca.

Tražeći sina postao je istaknuti član kineske organizacije za traženje nestale dece i do sada je pomogao u rešavanju sedam slučajeva.

Onda se 2021. godine dogodilo čudo. Policija je u junu 2021. u središnjoj provinciji Henan pronašla osobu koja odgovara opisu i nakon proverenog DNK testa utvrđeno je da se radi upravo o Guovom sinu, koji je tada imao 26 godina i postao je učitelj, a nedavno je spojen sa svojom porodicom. Njihov susret rastužio je ceo svet, pisao je BBC.

– Pronašao sam svoga sina i sada želim da se što pre vratimo normalnom životu – rekao je na TikToku.

– Dušo moja, vratio si se – rekla je majka, koja je potom briznula u plač, prenosila je državna televizija CCTV.

– Sada kada je naš sin pronađen, od sada može biti samo srećan – naveo je otac momka koji otet kao beba i koji je tada imao 26 godina.

Otmica njegovog sina poslužila je kao motiv za film iz 2015. godine u kojem glavnu ulogu tumačila zvezda Hongkonga Endi Lau.

 

Dok se spremao za ulogu, on je upoznao Gua Gantanga i znao je koliko mu je značilo da pronađe sina i da nije odustajao. Sada je neizmerno srećan zbog čoveka po čijem životu je napravljen film.

– Želim da kažem gospodinu Guu da se divim njegovoj upornosti – rekao je Lau tada.

Inače, dvoje osumnjičenih za otmicu su kasnije pronađeni i uhapšeni. Žena, koja je sa osumnjičenim muškarcem u vreme otmice bila u vezi, videla je dečaka dok se sam igrao ispred porodične kuće i odvela ga na autobusku stanicu. Tu ju je čekao njen tadašnji partner.

Otmice dece su veliki problem u Kini, gde godišnje bude oteto nekoliko hiljada mališana.

Share this article