Upecao je zver u reci: Samo glava ove ribe ima 11 kilograma, jedva je ubacio u gepek! (FOTO)

Nije reč o „ribarskoj priči“ , što pokazuje i fotografija, pa se sve neverne Tome mogu uveriti da je borba sa ovom ribom bila ozbilјna i duga.

Miodrag Nikolić, koji redovno peca na Rastovničkom jezeru uhvatio je tolstolobika teškog 50,5 kilograma.

Kapitalac je dug 122 santimetara i sada je to najveći koja je upecan ne samo na Rastovnici, već i šire.

Iako ne odaje tajnu kako je uspeo da savlada ovu rečnu neman, Nikolić, koji je policijski inspektor u penziji, kaže da su mu pomogla dva prijatelјa pecaroša.

 

- Pomoć prilikom izvlačenja ribe pružili su mi prijatelјi Lale Noličić i Života Grozdanović. Kada smo je izvukli nismo mogli da verujemo šta smo ulovili. Samo glava ribe teška je 11 kilograma. Sada je ovo najveći ulov na Rastovničkom jezeru i oborili smo rekord, jer je ranije najteži tolstobik bio od 38 kilograma.

Reč je o specifičnoj ribi, koja se teško „navlači“ na udicu, pa je zato ovaj ulov još draži. A da nije reč o „ribarskoj priči“ pokazuje i fotografija, pa se sve neverne Tome mogu uveriti da je borba sa ovom ribom bila ozbilјna i duga.

*Foto: Telegraf

Nikolić je inače od sedme godine pecaroš, a ribolovačku strast nasledio je od dede Milivoja i oca Prvoslava koji iako ima 88 godina i dalje voli pecanje i stalno je na Toplici.

*Foto: Telegraf

Nikolić je poznat i kao veliki zaštitnik i lјubitelј Rastovničkog jezera, gde je bukvalno svakodnevno . Tamo ima vikendicu i svako popodne se može videti sa ribarskim štapom na obali.

 

(Izvor: telegraf.rs

 

 

Share this article