Usvojila 2-godišnju devojčicu: Njene prve reči slomile su joj srce!

Odluka da postanete hranitelj istovremeno je i nagrada i iskušenje s vremena na vrijeme. Dijete koje dolazi u hraniteljsku porodicu već je prošlo kroz teška vremena.

Zato je ogroman izazov da sa njim uspostavite normalan odnos i vezu, naročito ako je dijete bilo u više hraniteljskih porodica, čekajući da se vrati roditeljima ili da ga neka porodica usvoji.

 

Jedna žena je rešila da sa svima podeli dve srceparajuće reči koje je izustilo njeno dvogodišnje usvojeno dete i koje su joj slomile srce. Kada tako mlado dete uđe u hraniteljski sistem, ono je u razvojnom stadijumu, ali stvari koje uči mogu se razlikovati od stvari koje inače uče deca u tom dobu. Zaplakaćete i sami kada čujete zašto je majka ove usvojene male devojčice grcala u suzamai zašto je ova priča toliko puta podeljena na društvenim mrežama.

Ona kaže da je devojčica ušla u njen dom sa osmehom na licu i puna samopozdanja kao da zna šta radi. Iako stara samo dve godine, već pet meseci je bila u hraniteljskom sistemu i živela u čak četiri hraniteljske porodice.

CEO ŽIVOT SU JE LAGALI DA JE USVOJENA: SUZANU SU UKRALI KAD JE BILA MALA, posle 53 godine usledio je neverovatan šok!

“Ćao, slatkice, ja sam Džejmi”, rekla je devojčici spuštajući se na kolena, “toliko sam srećna što ćeš živeti sa nama. Hoćeš li da upoznaš drugu decu?”

Džejmi je rekla da su ostala usvojena deca volela pridošlice i uživala da im budu turistički vodiči u novom domu. Uvek je bila ponosna kada bi videla kako se ophode prema novajlijama i govore stvari poput: “Ovde si! Hoćeš li da vidiš svoj krevet? Volim te!” činivši tako da se novo dete oseća kao kod kuće.

 

“Ništa me ne čini ponosnijom nego da ih gledam kako to rade”, napisala je. “Ništa ne čini da ih osećam više kao sopstvenu decu nego gledajući ih u tim situacijama.” Nakon što je desetak minuta lutala sa ostalom decom, devojčica je pobegla nazad u sobu rekavši Džejmi dve reči zbog kojih se duboko zamislila.

Iako je upoznala pre samo deset minuta, devojčica je utrčavši u sobu rekla Džejmi: “Pogledaj, mama!” Tada je Džejmi shvatila da devojčica misli da reč “mama” znači odrasla ženska osoba u kući. Nakon toliko različitih hraniteljskih porodica, ova reč je za nju dobila sasvim drugačije značenje. Džejmi je bilo jasno da je mama za devojčicu osoba koja ti sipa sok i doda stvari koje sama ne može da dohvati. Ovo je značilo da je devojčica imala pet mama za pet meseci. Za to vreme, ona nije imala šanse da nauči šta mama zaista predstavlja.

Neverovatna priča jedne samohrane majke: ODBILA JE BOGATAŠA, OSTALA U SELU U GANI I SAMA NAPRAVILA MILIONE

Ova dvogodišnja devojčica ima biološku majku koja se svim silama trudi da je vrati. Ima i majku hraniteljku spremnu da uskoči i pomogne u svakom momentu. Zbog toga se Džejmi nada da će devojčica naučiti istinsko značenje reči “mama”. Na kraju kaže: “Mama je tu da bude rame za spavanje, da ljubi ogrebana kolena i da te uči azbuku.” Takođe je napisala da biti mama znači sigurnost, posvećenost i ljubav za ceo život. Ima još dovoljno vremena da ova devojčica nauči da mama nije ime za žensku osobu koja ti pomaže, i ona će, zapravo, imati mamu vrlo uskoro.

Share this article