Video je svog bivšeg učitelja kako živi u automobilu … i učinio je nešto predivno

Mladić je jednog jutra naišao na bivšeg učitelja i saznao kako živi u autu. Ono što je učinio za njega zaista je nešto predivno!

Kada je prije nekoliko godina počela pandemija, učitelj José Villaruel ostao je bez posla jer su se satovi održavali putem interneta. Posljedice su bile katastrofalne za ovog učitelja, koji je svoj prihod slao bolesnoj ženi i djeci koja žive u Meksiku.

U autu živi 8 godina …

Zapravo, ovaj odani suprug živio je u automobilu osam godina kako bi mogao poslati obitelji onoliko novca koliko im je potrebno. Sada, bez posla, José je živio od socijalne pomoći, koju je većinom namijenio svojim najmilijima.

 

Hvala Bogu, njegov bivši učenik, Steven Naga, naišao je na učitelja na parkiralištu u 5:00 sati na putu za posao. Skupivši hrabrosti, prišao mu je i upitao ga o okolnostima njegove trenutne situacije. Dok je učitelj objašnjavao svoj problem, 21-godišnjak je osjetio neodoljivu želju da pomogne:

“Zaista sam ga cijenio zbog toga kako se ljubazno ponašao prema svojim učenicima. Pitao je kakav nam je dan, jesmo li već jeli, takve sitnice”, rekao je Steven.

Steven mu je dao 300 dolara koje je u tom trenutku imao kod sebe. Učitelj je bio jako dirnut, kako se prisjeća bivši učenik: “Prišao mi je i zagrlio me; primijetio sam da mu suza curi niz obraz.”

Zahvalan učenik

Zahvalan učenik

Joséova reakcija samo je potaknula Stevena da nastavi pomagati. Obećao je učitelju da će učiniti sve što je u njegovoj moći da ga izvuče iz ove nevolje.

 

“Vidjevši kako živi i bori se, osjetio sam potrebu učiniti nešto za njega. Pomogao nam je da u budućnosti postanemo ono što jesmo, pa sam mu htio pomoći da se više za ništa ne mora brinuti.”

Steven je pokrenuo stranicu prikupljanja sredstava GoFundMe i donacije su brzo dosegle 27.000 dolara. Zajedno s ostalim učenicima predali su ček oduševljenom “gospodinu V.” na njegov 77. rođendan.

Vijest o akciji stigla je do Odjela šerifa okruga San Bernardino, koji je odmah pronašao Joséu privremeni smještaj – mjesec dana prije nego što je pronađeno stalno mjesto.

Pomalo zbunjeni učitelj sada planira mali odmor u Meksiku kako bi proveo neko vrijeme sa svojom obitelji.

“To je iskustvo mog života koje ću njegovati u svom srcu do kraja svojih dana. Osjećao sam da će se nešto dogoditi, da će se moja situacija promijeniti, a dogodilo se tako iznenada kada sam najmanje očekivao … Spreman sam za ono što će se sljedeće dogoditi, što god to bilo. Znam da će to biti nešto dobro”, rekao je.

Velikodušan i suosjećajan stav običnog čovjek samo je jedan od mnogih primjera koje smo vidjeli tijekom pandemije!

(Izvor: novizivot.net)

Share this article