Žena šokirala svet svojom izjavom NIKAD NIJE SPAVALA SA MUŽEM, A IMAJU ČETVORO DECE!

Deo brakova i partnerskih zajednica opterećuju svima poznati problemi –finansijske poteškoće bračnih drugova, nasilje prema partneru (fizičko, psihičko, emotivno, ekonomsko...), poroci - neverstvo jednog ili oba partnera, alkoholizam, narkomanija, kocka...

Sa druge strane različite kulture, vere i običaji nalažu i drugačije oblike ponašanja, a pogotovo kada je reč o ljubavnim i intimnim odnosima, braku i porodici. Jedan od primera takvih propisa jeste i judaizam koji ima stroga pravila i dužnosti koji se moraju poštovati u braku.

@miriamezagui Lighting the menorah on the second night of Chanukah when something unexpected happened… #chanukah #hanukkah #menorah #fart #kidsoftiktok ♬ original sound - Miriam Ezagui

Stroga pravila Judaizma

Judaizam priznaje intimne odnose samo ako su deo bračne veze, te su odnosi strogo zabranjeni pre braka. Takođe, jevrejska tradicija govori o seksualnim odnosima samo u braku I to samo u cilju razmnožavanja, bez strasti i vođenja ljubavi iz uživanja. Pravoslavne jevrejske porodice imaju u proseku od 5 do 10 dece.

  

Obzirom na to, ne bi trebalo da vas začudi slučaj jednog jevrejskog bračnog para koji za čitavu deceniju braka nije proveo zajedničku noć u krevetu. Mirijam Azagvi (36) i Aron Azagvi u braku imaju četiri kćerke starosti od devet meseci do devet godina. Inače, oni su ortodoksni jevreji I strogo se pridržavaju svih pravila koje propisuje vera.

@miriamezagui Chanukah recap! It was an amazing 8 days of the festivals of lights. #chanukah #hanukkah #jewishtiktok #recap #family ♬ original sound - Miriam Ezagui

Neka od pravila začudiće vas. Na primer kada žena ima menstrualni ciklus muž ne bi trebalo da spava u istom krevetu zajedno sa njom. Ali kako se čini oni su otišli korak dalje i ovo pravilo primenili za svaki dan, odnosno noć. Kako tvrde, Mirjam i Aron nikada ne spavaju u istom krevetu od početka njihovog braka.

 

Ekstremno poštuju sve

Iako im vera ne zabranjuje da spavaju zajedno, oni su se međusobno dogovorili da se to neće dogoditi iz jednog jedinog razloga - veruju da to njihovu ljubav još više ojačava.

miriamezagui Replying to mdeedle Aron does 95% of the grocery shopping in our house, so here is his Costco Wholesale haul. costco husbandwife shoppinghaul onsale original sound - Miriam Ezagui

- Porodice kao što je naša koje praktikuju veru, nedelju kad žena ima menstruaciju nazivaju Nidah. Tada muž ne sme da spava u istom krevetu sa ženom. Ja i Aron smo se na početku našeg braka dogovorili da to praktikujemo sve vreme. On ima svoju sobu za spavanje, a ja svoju. To je ojačalo našu ljubav jer kad ne možete seksom da "izgladite" svađu onda ste primorani da više razgovarate što produbljuje odnos između muškarca i žene - rekla je ona i dodala da je ovaj njihov stav dodatno začinio i njihov intimni odnos.

Ona je otkrila i da je zbog ovakvog načina života njihov odnos vatreniji.

- Kada niste stalno pored muža intimni odnos je mnogo uzbudljiviji a dodiri mnogo intenzivniji. Moram da naglasim da nama vera ne zabranjuje da imamo intimne odnose samo kad želimo decu već je dozvoljen seks i radi ličnog zadovoljstva - naglasila je ona, a prenose strani mediji.

Share this article