BRUKA U PODGORICI! Učenica (14) teroriše srpsku decu! Peva im USTAŠKE PESME, preti nožem i psuje: Po***rem se na VIDOVDAN!!!

Učenici srpske nacionalnosti u Osnovnoj školi "Dragiša Ivanović" u Podgorici bili su izloženi verbalnim, ali i fizičkim napadima.

Glavni akter ovog skandaloznog dešavanja je učenica osmog razreda K.P. koja je prvo pevala ustašku pesmu "Čavoglave" ispred zbornice i to u prisustvu dežurnog nastavnika M.B.

Ono što je posebno zabrinjavajuće jeste da tim povodom nije reagovao niko od nastavnog kadra.

 

To kao da je dalo "vetar u leđa" K.P. koja je narednog dana donela nož u školu i u učionici ga stavila pod grlo učenici J.P. Nastavnica je odmah prekinula čas i pozvala razrednu S.B., ali nije bilo efekta.

Narednog dana nastavlja se skandalozno ponašanje učenice K.P. koja je u učionici napala učenike J.P, B.I, P.Š. i J.J. koje je udarala pesnicama i nogama.

To već nije moglo da prođe bez odgovora, pa su sutradan u školu došli roditelji napadnutih učenika. Međutim, umesto da se situacija smiri, dolazi do konflikta sa roditeljima K.P., a nemile scene ponovo su se dešavale unutar škole pred očima brojnih učenika.

Sve ovo nije bilo dovoljno da učenica K.P. prestane sa provokacijama i napadima, već je usledio atak na učenika D.Đ. kome je zapretila: "Videćeš ti, Srbine, šta te čeka".

Nakon što je reagovala majka učenika D.Đ. i poručila učenici K.P. da joj tako nešto ne pada na pamet, jer će joj biti uzvraćeno. Situacija se nakratko smirila, da bi potom usledila nova provokacija.

 

Naime, učenica K.P. u školu donosi improvizovane letke, rukom pisane, koje je delila po razredu, a na kojima piše: "Marš, Srbi, napolje. CG upravljaju Hrvati".

Takođe, i na dodeli svedočanstava K.P. je nastavila "po starom", pa je u učionici unela hrvatsku zastavu, a učenicima D.Đ. i J.P. kazala: "Pose*** vam se na Vidovdan". Ona je, tom prilikom, pored šahovnice, u školu unela i alkohol.

Majka učenika D.Đ. kazala je da je ovakvo ponašanje više nego nedopustivo i za svaku osudu.

"Smatram da je stvar otišla predaleko, a posebno što se dešava u Osnovnoj školi. Konflikti iz društva se prenose na škole, a posebno su ugrožena deca srpske nacionalnosti. Nedopustivo je pasivno ponašanje uprave škole i nastavnog kadra. Zadnji je čas da reaguju nadležne inspekcije i resorna ministarstva, dok posledice ne budu još veće"; kazala je majka učenika.

(Izvor: kurir.rs / in4s.net)

Share this article