Dane, gorštak sa Golije oglasio se sa novim problemom: „Brinem se i užurbano se spremam“

Najpoznatijeg srpskog gorštaka, Danijela Daneta Biorca, nije baš obradovao sneg koji je pre nekoliko dana pao na Goliji. Brine se za stoku i užurbano priprema drva.

Malog snežnog prekrivača ima samo na nekim planinama, iako je kraj novembra. Prošle nedelje je pao na Zlataru, Zlatiboru, Goliji i Tari.

 

Dane je za Kurir rekao da iako zima kuca na vrata, on nije spremio mnogo drva za ogrev.

– Sada dodajem drva. Imam dosta suvih skraćenih drva, za nekih četiri meseca, ali sada spremam još, vučem ih traktorom upravo. Moglo je još malo da potraje lepo vreme zbog stoke da bi imala šta da pase. Bilo je godina kada sneg padne početkom oktobra i zadrži se 10 dana i onda do Božića bude lepo i toplo, e tada je idealno za stoku – rekao je Dane kratko.

 

On kaže da zbog toga što je leto bilo sušno, možda je moglo da se nasluti da će ovakva zima biti pred nama.

A pre nego li je spremao drva izvodio je životinje na obližnji pašnjak.


Dok ovaj mladić vredno radi, njegova supruga u kući na Goliji čuva njihovog sina kog su dobili ove godine.

Podsetimo, Dane Biorac došao je da živi na Goliji pre šest godina, kada je o njemu snimljena emisija koju je gledala Kristina iz Sarajeva, pa je zatim došla na planinu da bi živela sa njim. Rodila je sina Jovana, pre četiri meseca, a srećni roditelji dali su nasledniku ime po Danetovoj krsnoj slavi.

Nakon što su mediji objavili priču o njemu, mnoge je potreslo to što je rekao da ga pojedinci zakidaju za cenu stoke jer znaju da je u frci i da mora da proda i jeftinije, kako bi zaradio za bebu. Onda su neki ljudi dobre volje izrazili želju da mu pomognu, slali su pelene, opremu za bebu kao i novac, da bi imao dovoljno za sve što je potrebno bebi.

Share this article