FOTOGRAFIJA KOJA JE OBIŠLA SVET: Na stari auto stavio sve što je mogao, pa krenuo U POMOĆ Turskoj

Društvenim mrežama širi se dirljiva fotografija jednog Azerbejdžanca koji je svoj stari trošni auto nakrcao stvarima i krenuo pomoći potresom razorenoj Turskoj.

U razornim potresima život je izgubilo više od 17 000 ljudi. Brojke i dalje rastu, a humanitarna kriza sve više eskalira. Prva zemlja koja je Turskoj pritekla u pomoć bio je Azerbajdžan, iz kojeg su krenuli spasilački timovi, a ljudi su se organizovali i počeli slati pomoć.

Iz trošne kuće u razorenu Tursku

Jedan od njih je Server Beširli koji je sa svojim bratom svoj stari automobil napunio stvarima i iz svoje trošne kuće u Bakuu krenuo prema Turskoj.

 

- I mi smo doživeli ovu katastrofu. Bilo je žena bez odeće i obuće. I mi smo doživeli taj period, znamo taj osećaj. Nismo samo mi pomogli nego i ostali Azerbajdžanci, pomažu čak i oni koji žive u drugim zemljama. Bio sam svedok jedne situacije kada je devojka došla, skinula kaput i dala ga u humanitarne svrhe, rekao je, a prenosi Index.hr

Simbol solidarnosti

Njegov plemeniti čin dirnuo je brojne ljude, naročito nakon saznanja u kakvim uslovima i sam živi, a mnogi su komentirali da su uvek najsolidarniji oni koji imaju najmanje.

Fotografija je postala simbol solidarnosti i zajedništva, a samo na Twitteru prikazana je tri miliona puta i podieljena gotovo 2000 puta te je oborila rekord u dijeljenju na društvenim mrežama.

Share this article