"KRENULA SEOBA SRBA IZ BEOGRADA " Nepregledna kolona i na graničnom prelazu Kotroman: "Katastrofa je blaga reč"

Tokom popodnevnih sati formirane su kolometarske kolone na graničnom prelazu Kotroman ka Bosni i Hercegovini. Vozači koja su se uputili ka susednoj državi, više od jednog sata čekaju kako bi dobili pečat i prešli granicu.

- Očekivao sam da će gužvi biti sinoć, zato smo i krenuli danas, ali nas je sačekalo neprijatno iznenađenje. U koloni čekaju automobili, autobusi i kamioni. Nepregledna kolona je i ispred, ali i iza nas. Planirali smo da napravimo pauzu u Višegradu, međutim sada već nemamo vode u kolima a ne zamo kada ćemo konačno preći - rekao je za RINU Vozač Miloš Tanasković koji se odlučio da praznike provede u Sarajevu.

OVO JE NAJSTRAŠNIJA SRPSKA KLETVA! I dan danas je izgovaraju samo oni koji nekom žele VELIKO ZLO

Pojačan intenzitet saobrćaja registrovan je i na magistralnom putu od Užica ka Zlatiboru, ali nema dužih zadržavanja.

- Ogromna je gužva, katastrofa je blaga reč. U koloni se krećemo 20-30 na sat, mislim da je krenula seoba Srba iz prestonice ka Zlatiboru, Crnoj Gori i Zlataru. Preživećemo i mi iz zapadne Srbije ove prvomajske praznike, pa ćemo se olakšano kretati od posla do kuće - kazao je Zoran, koji je poslom krenuo do Užica.

 

Na graničnim prelazima ka Crnoj Gori, Jabuci i Špiljani veće gužve zabeležene su na izlazu iz Crne Gore, nego na ulazu u ovo državu.

Na Horgošu i Šidu najduže čekanje

Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima Horgoš i Šid, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta, dok na prelazima Kelebija i Batrovci, na izlazu, teretna motorna vozila čekaju 60 minuta.

Na graničnom prelazu Horgoš 2, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 120 minuta, na Kelebiji, na izlazu, vozila čekaju 60 minuta, na Batrovcima, na izlazu i na ulazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 60 minuta.

"KRVNIČKI ME PRETUKAO I USRED NOĆI IZBACIO U ŠUMU" Ispovest Beograđanke kojoj se vikend na Divčibarama pretvorio u pakao

Na graničnom prelazu Gostun, na ulazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 40 minuta, a na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP " Putevi Srbije", na naplatnim stanicama na autoputevima u Srbiji nema zadržavanja vozila.

Iz Auto-Moto Saveza Srbije saopštavaju da je saobraćaj promenljivog intenziteta na autoputevima kao i na putevima koji vode ka mestima na kojima se provode prvomajski praznici - jezera, banje i planine.

Share this article