MILANOVIĆ “Srbi su šaka jada, nema ih ni 10 miliona, a hoće vladati Balkanom“ (AUDIO)

Ne samo da ćemo im blokirati pregovore, nego ćemo doneti zakon po kojem ćemo proganjati njihove počinitelje po Kosovu…

Lider SDP-a i bivši premijer Hrvatske Zoran Milanović je na sastanku sa hrvatskim ratnim veteranima, koji su od njega zahtevali smirivanje tenzija u odnosima sa Srbijom i normalan dijalog sa tadašnjim srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, rekao da Srbija nije nikakva diplomatska sila, kao i da su „Srbi mali narod – šaka jada”.

Nazivajući državni vrh Srbije „tipovima”, Milanović kaže: „Te tipove je izabrao srpski narod, ali je to šaka jada, nažalost, šaka jada, nikakva, kako vi mislite, diplomatska sila, to je mali narod”.

SECESIJU KOSOVA SMO PODRŽALI! Nemački poslanik: "Zbog Srbije, nemamo pravo da kritikujemo Rusiju!"

Na tajnom snimku koji je procureo sa ovog sastanka, koji je održan iza zatvorenih vrata u sedištu SDP-a, se jasno čuje kako Milanović nagovara ratne veterane da ne zovu Vučića za pregovarački sto.

Umesto da, kako je rekao, pozivaju Vučića, predložio im je da to završe tako što će dogovoriti sastanak na koji će Srbija poslati svog ministra, a Hrvatska svog.

„Oni će se naći i imaju izbor. U protivnom mi ćemo ih blokirati”, rekao je Milanović i dodao da Hrvatska od Srbije ne traži ni teritorije ni granice.

„Mi (Hrvatska) smo u puno boljem položaju.

Oni (Srbi) su izgubili rat, mi nismo osuđeni u Hagu, mi smo želeli da postignemo bilaterlani sporazum… čekali smo ih”, rekao je Milanović.

Veći deo svog obraćanja Milanović je u posebno ironičnom tonu govorio o srpskom rukovodstvu, najčešće pominjući premijera Vučiha u negativnom kontekstu.

 

„Vučić i Nikolić su tiipovi koji su arlaukali oko Zagreba. Mi tim ljudima gledamo kroz prste.

Njih je izabrao srpski narod koji 150 godina ne zna gde bi išli – u Makedoniju, Bosnu, Hrvatsku, Bugarsku…„, kazao je Milanović.

Ponovio da su Srbi mali narod kojih, kako je rekao, „nema ni 10 miliona, a želeli bi da vladaju Balkanom”.

Zato bi, kako je rekao, on sa Srbijom išao i radikalno.

Milanović je rekao i da se srpska vlast ponaša bahato i da je reč o ‘beogradskoj čaršiji’.

„I ako bude potrebno, ne samo da ćemo im blokirati pregovore, nego ćemo doneti zakon po kojem ćemo proganjati njihove počinitelje po Kosovu…”, rekao je Milanović.

Mlanović je rekao da je branitelje pozvao na sastanak da bi videli šta zajedno mogu da učine o dve stvari – Srbiji i BiH.

Lider Narodne koalicije na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima i kandidat za premijera Hrvatske, rekao je da bi prema Srbiji išao i radikalno ako treba jer njemu, kako tvrdi,

Angela Merkel i Evropska narodna stranka ne govore šta sme, a šta ne sme da radi.

Sa Srbije je na kratko prešao na BiH, rekavši da je da su optužnice iz BiH još veći problem od onih iz Beograda.

Jovana Joksimović izbacila Đilasovog kuma iz studija: Sram vas bilo, odmah izlećite napolje” (VIDEO)

Pomenuo je zatvarnje granice prema Srbiji, što je naredio u jeku prošloodišnje izbegličke krize i ustvrdio da bi to opet učinio.

Inače, tajni audio snimak, najpre je objavio zagrebački „Jutarnji list”, a potom i beogradski TV Pink.

Milanović se još jednom pred veteranima pohvalio da je njegov deda bio ustaša.

Njegov otac je, kazao, oženio devojku čija su dva brata poginula kao ustaše.

Upitan kakav je njegov stav o pokliču „Za dom spremni”, Milanović je rekao da je on zabranjen, ali da se njemu „fućka” šta ko o tome misli.

Ne može, kazao je, on nikoga naterati da misli na isti način kao on.

Predstavnik Zbora udruženja veterana hrvatskih gardijskih brigada i Udruženja specijalne policije, Josip Klem je novinarima nakon sastanka sa Milanovićem nagovestio neslaganje u nekim stavovima, rekavši da im je namera bila da poduče bivšeg premijera demokratiji i da ne žele više blokadu granica.

„Jutarnji” je primetio da je posebnu pažnju javnosti izazvao utisak da su veterani pozivali na razum i smirivanje tenzija, a da je Milanović imao „nabrijaniji stav”.

 

Branitelji: Nismo mi snimili, neko iz SDP smestio Milanoviću

ZAGREB– Predstavnici braniteljskih udruga tvrde da nisu autori snimka s kojeg su u javnost izašle sve pogrde na račun Srbije i njenog rukovodstva, a koje je na sastanku s braniteljima izrekao predsednik SDP i kandidat za budućeg premijera Zoran Milanović.

Jedna od branitelja, Dražimir Jukić, naime, koji je s Josipom Klemmom bio na sastanku, tvrdi: „Nismo mi to snimali. To je snimala druga strana:

Druga strana, u ovom slučaju sam Milanović, objašnjava:

„Skužili smo to, ali smo šutjeli i smijali se. To govori o karakteru nekih ljudi, ne svih”.

Branitelji to negiraju, a Jukić, kako prenosi Tportal, kaže:

„Nismo mi snimali, nismo mi toliko napredni”.

Na opasku da danas svako mobilnim može da snimi šta hoće, primećuje: „Mislim da to nije snimljeno mobitelom, predobro se čuje”.

Za Tportal on tvrdi da je snimio neko iz SDP, te da je reč o unutarstranačkim sukobima, aludirajući da je „neko iz samog SDP-a smestio Milanoviću”.

[youtube height="577" width="770" align="left|right|none"]https://www.youtube.com/watch?v=wKKSIGkfIhk[/youtube] 

Share this article