PREMINUO JOVAN KNEŽEVIĆ: Iznenada umro profesor matematike iz Šeste Beogradske gimnazije

Jovan Knežević, profesor matematike u Šestoj beogradskoj gimnaziji, poznat i po nadimku Joca ubica, iznenada je jutros preminuo, saopštio je Forum beogradskih gimnazija.

- Sa dubokom tugom obaveštavamo javnost da je profesor matematike Šeste beogradske gimnazije i član Glavnog odbora Foruma beogradskih gimnazija iznenada preminuo u subotu 21. januara 2023. godine.

 

Odlazak profesora Kneževića predstavlja ogroman gubitak za njegovu porodicu, kolege i učenike. Forum beogradskih gimnazija pamtiće ga kao posvećenog pedagoga i velikog borca za prava nastavnika - navodi Forum beogradskih gimnazija.

Jovan Knežević

FOTO: PRINTSCREEN

Jovan Knežević započeo je profesionalnu karijeru 1986. godine u Šestoj beogradskoj gimnaziji, a ostaće upamćen kao višestruko nagrađivani nastavnik i profesor koji je uvek u prvi plan isticao znanje, zbog čega je često bio izložen različitim vidovima pritisaka koji su dolazili od roditelja, direktora i inspekcija. Uprkos svemu, profesor Knežević nikada nije odustao od svojih prinipa.

Podsetimo, profesor Knežević je nedavno suspendovan i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak nakon prijave roditelja učenika jednog odeljenja drugog razreda koji su se žalili na Kneževićevo ponašanje i stroge kriterijume ocenjivanja.

Share this article