PROTOĐAKON POGINUO KOD NIKŠIĆA NAKON ŠTO JE NA JOVANDAN ODSLUŽIO SVETU LITURGIJU

Od protođakona Vladimira Jaramaza (43) iz Nikšića, koji je poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kod Nikšića, nakon što je odslužio liturgiju na Sv. Jovana u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, oprostio se i poznati pevač Nikola Rokvić.

Nesreća se, podsetimo dogodila se juče na Sv. Jovana oko 14.15 sati na magistralnom putu Nikšić-Podgorica, tačnije u mestu Brlja, a tom rpilikom povređena su njegova maloletna deca, supruga i vozač u drugom vozilu s kojim se protođakon direktno sudario.

 

Pevač Nikola Rokvić nakon vesti da je protođakon Vladimir Jaramaz nastradao u saobraćajnoj nesreći kod Nikšića, oglasio se na društvenoj mreži Instragram gde je objavio njegovu fotografiju na kojoj je poginuli na službi u svečanoj crkvenoj odori i sa kandilom u ruci. Fotografiju je objavio u crno-beloj boji.

- S Bogom brate!!! - napisao je pevač Rokvić.

nikola rokvić se oprostio od protođakona

NIKOLA ROKVIĆ SE OPROSTIO OD PROTOĐAKONA, FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Od Vladimira Jaramaza oprosti se i Saborni hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici u kom je godinama služio, gde su naveli da je sahrana u nedelju.

- Upokojio se u Gospodu protođakon Vladimir Jaramaz (1980-2023) Obaveštavamo svu punoću crkvenu da se danas na praznik Sabora Svetog Jovana Preteče i Krstitelja, 20. januara 2023. ljeta Gospodnjeg, odsluživši Svetu Liturgiju i pričestivši se Svetim Tajnama Tijela i Krvi Gospodnje u 43 godini života upokojio u Gospodu protođakon Vladimir Jaramaz (1980-2023), sabrat Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.Protođakon Vladimir Jaramaz je stradao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas oko 14.15 časova na magistralnom putu Nikšić - Podgorica.Otac Vladimir je rođen je 10. maja 1980. godine u Nikšiću. Studirao je Bogoslovski fakultet u Foči i Beogradu, kao i Fakultet vizuelnih umetnosti u Podgorici. U čin đakona rukopoložen je 6. januara 2010. godine, a činom protođakona odlikovan je 21. februara 2015. godine. Iza sebe je ostavio suprugu Milicu i ćerke Angelinu i Divnu.Porodica će saučešće primati u subotu 21. januara u Hramu Sv. apostola Petra i Pavla u Nikšićkom groblju od 10 do 16 časova. U nedjelju 22. januara u 8 časova biće služena Sveta zaupokojena Liturgija. Saučešće će porodica primati do 13,30 časova, kada će povorka krenuti ka Sabornoj crkvi Svetog Vasilija Ostroškog.Sahrana protođakona Vladimira Jaramaza obaviće se u nedjelju, 22. januara 2023. ljeta Gospodnjeg, na gradskom groblju u Nikšiću, posle opela koje će biti služeno u Sabornoj crkvi Svetog Vasilija Ostroškog, sa početkom u 14 časova.Vječan ti pomen u Carstvu nebeskom, dragi oče! - piše na sajtu Sabornog hrama u Podgorici.

 

Jaramaz je, podsetimo, na licu mesta preminuo, dok su njegova supruga i dvoje dece prevezeni u nikšićku Opštu bolnicu.

- Kobnog dana parohijski đakon Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, bio je u kolima marke "audi karavan" sa svojom porodicom, suprugom i ćerkama, i iz za sada nepoznatog razloga došlo je do direktnog sudara sa drugim putničkim automobilom - prenosi crnogorski Dan.

- Devojčica (7) ima lakše povrede i nalazi se na Odeljenju hirurgije, dok druga devojčica (12) ima povredu glave i upućena je u Klinički centar Podgorica. Njihova majka M. J. primljena je na hirurgiju i ima lakše povrede. Osoba koja je bila u drugom vozili s kojim se sudarila ova porodica primljen je na hirurgiju i za sada nema težih povreda - navodi Dan.

poginuli vladimir jaramaz

POGINULI VLADIMIR JARAMAZ, FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Share this article