RADOŠ BAJIĆ se vratio u kuću u kojoj je snimana serija Selo gori, a tamo sreo samo baka Canu

Priča "Selo gori, a baba se češlja" spada u omiljenije srpske serije. Poslednja epizoda je emitovana pre sedam godina, ali interesovanje za junake malog sela kraj zapadne Morave i dalje ne jenjava.

Radoš Bajić vratio se danas u Petrlovac.

 

I tako…Odlasci su tužni, a ponovni susreti setni, nostalgični i emotivni. Posle 17 godina od početka i sedam od završetka snimanja “Sela gori” - danas sam ponovo obišao svoju kuću u Petlovcu, to jest u selu Kukljin nedaleko od Kruševca", piše Bajić.

Selo gori a baba se češlja, kuća, Kukljin, baka Cana

FOTO: PRINTSCREEN/FACEBOOK

Glumac je sreo i svoju gazdaricu baka Canu.

"Nema više Mande, nema Žote i sudije Velibora, nema Dragojla, ni Đode, ni inspektora Kečića, ni Mitra iz Dubiča - ali je sećanje na njih živo i nezaboravno. Nema ni našeg domacina Rake Petrovića, ni njegovog sina Radeta…Tuga…Dočekala me naša Cana, koja nas je za deceniju snimanja stotinama puta gostila sa najboljim krofnama, mekikama i gibanicom…Uz poneku suzu dok me ispraćala rekla je: “Dođite, dođite svi…” O tome sta sam joj odgovorio - Drugi put..", napisao je glumac.

 

nače, Petlovac je zapravo izmišljeno selo koje se nalazi između Kruševca i Trstenika i to baš na zapadnoj Moravi. Serija je snimana u selima Kukljin (opština Kruševac), Bogdanje (opština Trstenik), okolini Kragujevca i Trsteniku.

Upravo Kukljin glumi selo Petlovac gde se nalazi Radašinova kuća i kafana Džame i Jakoja, dok se u selu Bogdanje nalazi kuća Smiljane, Dragojla i prijatelja Mitra. Radašinova kuća je zapravo baka Canina kuća. Ona je ispričala svoja iskustva sa filmskom ekipom i kako je bilo na snimanju.

Radoš Bajić

FOTO: CONTRAST STUDIOS

Share this article