SA LAŽNOM LIČNOM KARTOM DVA PUTA UŠLA U BANKU: Identitet žene koja je ukrala čak 1,3 miliona evra i dalje NEPOZNAT

Crnogorska policija traga za ženom koja je 12. aprila, koristeći falsifikovana dokumenta klijentkinje Lovćen banke, sa njenog računa podigla 1,3 miliona evra. 

Ona je čak dva puta bila u banci sa lažnim dokumentima, a njen pravi identitet još uvek nije poznat, naovdi Blic.

- Policija još uvek nema njeno ime, traži se. Ona je sa ličnom kartom koja nije njena, odnosno lažna, došla u banku jedan dan, tražila da se pripremi novac, sutra došla i podigla ga - rekao je izvor.

Prema saznanjima crnogorskih "Vijesti", iz te bankarske institucije dan kasnije obavestili su policiju, kada je Budvanka M.O. rekla da ona nije zahtevala da joj se isplati novac koji je čuvala u banci.

 

Iz Uprave policije nezvanično je rečeno da je tada i utvrđeno da su novac dali osobi koja je priložila falsifikovanu ličnu kartu na ime M.O.

Kamere zabeležile prevarantkinju

Prevarantkinja je, navodno, 11. aprila najavila da će podići ušteđevinu u filijali banke u Herceg Novom, odakle su je, s obzirom da se radi o velikom iznosu, obavestili kada da dođe. Dan kasnije ona je sa rancem ušetala u banku, uzela novac i otišla.

Po nalogu tužioca preduzimaju se mere i radnje na identifikovanju NN osobe koja je počinila prevaru. Kako saznaje "Blic", izuzeti su snimci sa nadzornih kamera koje su jasno zabeležile počinoca.

Prevara je otkrivena kada su spisi poslati centrali banke u Podgorici, odakle su kontaktirali klijentkinju koja im je saopštila da duže od godinu nije dolazila u Crnu Goru.

Interna istraga se sprovodi i u banci, u kojoj je počinjena prevara.

Share this article