SNAŽNE EKSPLOZIJE U KIJEVU, sirene za opasnost u celoj zemlji! Rusija doživela veliki udarac

Snažne eksplozije čule su se u Kijevu rano jutros, a sirene za vazdušnu opasnost oglašavale su se širom zemlje.

Nema neposrednih izveštaja o šteti nakon eksplozija prijavljenih u Kijevu, Hersonu na jugu Ukrajine, istočnom gradu Harkovu i Ivano-Frankovsku na zapadu zemlje, a ukrajinski mediji izvestili su o nestancima struje u pojedinim delovima Kijeva, prenosi Rojters.

Sirene koje upozoravaju na vazdušne napade oglasile su se u svim regionima Ukrajine nešto posle ponoći, i nastavile da se oglašavaju u istočnim regionima Luganska i Zaporožja, čak i nakon što su one u drugim delovima utihnule, javili su ukrajinski mediji.

 

Kako se navodi, eksplozije koje su se čule u regionu glavnog grada Ukrajine, najjače su od kako su se ruske trupe povukle iz tog područja ranije ovog meseca u pripremama za bitke na jugu i istoku.

Ukrajina je juče preuzela odgovornost za potapanje ruske raketne krstarice "Moskva", i saopštila da je vodeći brod ruske Crnomorske flote iz sovjetske ere pogođen jednom od njenih projektila.

Oštećeni brod je potonuo juče dok je transportovan u luku, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski aludirao je na potopljeni ratni brod u jutrošnjem video obraćanju, u kojem je upozorio na namere Rusije da gađa istočni region Donbas, uključujući Mariupolj.

Zelenski je odao počast svima onima koji su zaustavili napredovanje beskrajnih konvoja ruske vojne opreme i onima, kako je rekao, "koji su pokazali da ruski brodovi mogu da idu na dno", navodi Rojters.

Share this article