Šta će dete usred noći u kratkom šortsu?! Sramna izjava bivšeg načelnika policije o Tijani Jurić (VIDEO)

Sramota u programu uživo!

Nekadašnji šef Odeljenja za krvne delikte beogradske policije Žarko Popović Pop sramno je optužio Igora Jurića da nije vodio računa o svojoj ćerki Tijani Jurić koja je oteta i ubijena 2014. godine.

- Igor Jurić je čovek kojem je ćerka ubijena. A nije sebe nekad pitao zašto dete od 15 godina u 11 sati u šortsiću izlazi na ulicu i ide negde bez njegove kontrole - rekao je Popović u emisiji Vesti.

 

- Jeste li sigurni da je to što ste izgovorili prikladno - upitao je nekadašnjeg načelnika policije voditelj Srđan Predojević.

- Da, siguran sam, prikladno je. Nekad neko pere saveset preko nekih priča. odgovorio je Popović i i pre nego što je voditelj završio rečenicu.

Na društvenim mrežama se oglasio i otac ubijene devojčice Igor Jurić koji je objavio i snimak emisije.

- Ovo je Žarko Popović, bivši šef odseka za krvne delikte. Ovo je čovek koji je vodio računa o bezbednosti građana i naše dece. Čovek koji na ovaj način govori o jednom mrtvom detetu. Svoj radni vek proveo u MUP Republike Srbije. Pitamo se zašto žrtve ne prijavljuju da su zlostavljane? Ne pitajte više nikad. Ovo je odgovor - napisao je Jurić.

Tijana Jurić (15) iz Subotice, podsetimo, ubijena je u noći između 25. i 26. jula 2014. godine, a 12 dana njena porodica živela je u nadi da je živa. Njeno telo pronađeno je 7. avgusta na zapuštenom smetlištu u naselju Čonoplja u opštini Sombor.

Tijana je tog kobnog 25. jula vozom otišla u Bajmok gde joj žive baba i deda sa majčine strane. Na sebi je imala belu majicu i svetle farmerice i bele "starke". Stigavši u selo, javila se majci, a zatim otišla na turnir u malom fudbalu u Rati. Veče je provela sa svojim prijateljima.

Oko ponoći je krenula kući u društvu jedne devojčice i dečaka, međutim, nasred puta, odlučila je da krene nazad ka Rati kako bi jednom drugu vratila duksericu koju je isto veče pozajmila. Rastali su se kod bifea udaljenog svega 200 metara od bakine kuće.

Usput je srela drugare oko pola sata posle ponoći kjima je rekla da ide da vrati pozajmljen duks. Kod sportskog terena čekao ju je drug čiju je duksericu pozajmila, ali kako dugo nije došla krenuo joj je u susret. Tijane, međutim, nije bilo, a na zemljanom putu, stotinak metara dalje, nalazila se njena bela patika i veštački nokat.

Već jedan sat posle ponoći prve večeri deca i drugi stanovnici Bajmoka počeli su da traže Tijanu. Policija se u potragu uključila u 1.30, a zatim i Žandarmerija.

 

Nakon 12 dana potrage objavljeno je da je uhapšen otmičar Tijane Jurić, a da je njeno telo pronađeno u blizini Sombora i to 23 kilometra od mesta na kojem je poslednji put viđena.

Devojčicu je oteo i ubio mesar iz Surčina Dragan Đurić.

- Đurić je u noći između petka i subote bio u Bajmoku, udario Tijanu svojim vozilom, prišao joj, nije bila teško povređena kad je počela da traži pomoć, on ju je uhvatio za vrat, udarao, ubacio u svoje vozilo, odvezao u atar - rekao je tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović i dodao da je devojčica tu i ubijena.

Policajci su Đurića pronašli u mesari u Surčinu kako potpuno mirno seče meso. Na mesto gde se nalazi devojčicino telo sam je odveo policiju.

Za ovaj monstruozan zločin osuđen je na 40 godina zatvora.

Share this article