Suprug preminule advokatice Marije iz Niša: "ŽRTVOVALA JE ŽIVOT DA BI RODILA ĆERKICU"

"Moramo da se trudimo da sve ono što je ona želela i zamislila, bar delić toga, da ostvarimo. To je moj put, da izvedem dete na pravi put, da dete sazna i shvati kakva je majka bila kraljica".

Ovim rečima se Zoran Pešić oprostio od svoje supruge Marije Takić Pešić (33), koja je pre samo četiri meseca na svet donela prelepu devojčicu.

"Pre četiri meseca smo dobili ćerku. To je bila njena najveća želja - da se ostvari kao majka. Iskreno, ona je žrtvovala svoj život svesno da bi se ostvarila kao majka. To svi lekari kažu, svesno je ušla u taj rizik", navodi suprug.

 

Advokatica iz Niša Marija Takić Pešić (33) preminula je juče posle teške bolesti.

Marija Takić Pešić

*FOTO: PRINTSCREEN/TWITTER

Bolest sa kojom se Marija borila par godina nije je zaustavila na profesionalnom planu gde je bila jako uspešna, ali ni u želji da pomaže drugima – u dva navrata organizovala je humanitarne akcije prikupljanja pomoći za siromašnu, bolesnu decu i decu bez roditeljskog staranja, koje su dirnule Srbiju. Na kraju, u julu ove godine, rodila je ćerku i ostvarila svoju najveću životnu želju.

- Ona je tu bolest imala par godina i ona je svesno žrtvovala svoj život da se ostvari kao majka. Čim se porodila, krenuli su problemi sa teškom bolešću. A imala je izuzetan život, lep život. Iz njenog položaja, iz njene životne pozicije, da ti svesno svoj život žrtvuješ, to je nešto veliko. Sve nas koji je volimo ostavila je u teškoj tuzi, ali šta ćemo, to je. Moramo da se trudimo da sve ono što je ona želela i zamislila, bar delić toga, da ostvarimo. To je moj put, da izvedem dete na pravi put, da dete sazna i shvati kakva je majka bila kraljica, da samo delić onoga što je ona želela, ja sprovedem u delo. To je neka moja životna misija nadalje - poverava se u ispovesti za Blic suprug Zoran.

 

On kaže da je Marija bila takva osoba da su je svi voleli.

- Mariju ne postoji neko ko ne voli, ko za nju može nešto loše da kaže. Bilo koga na jugu Srbije da pitate, reći će Vam sve najbolje. Meni je život promenila na bolje, drastično, i svakome kome je ušla u život je usrećila život. Na meni je sada da ja to prenesem što više mogu na dete - kaže Zoran.

Marija se bavila i humanitarnim radom, a njene akcije dirnule su Srbiju.

Na Božić 2021. godine Marija je sa suprugom Zoranom pokrenula humanitarnu akciju podele više od 500 paketića siromašnoj deci i deci bez roditeljskog staranja u Nišu i Leskovcu a godinu dana ranije, obezbedila je 40 paketića za decu na niškoj onkologiji, za šta je bila nagrađena plaketom NURDOR-a. Svi je pamte kao ženu velikog, plemenitog srca.

Sahrana Marije Takić Pešić obaviće se u ponedeljak 24. oktobra na Novom groblju u Nišu u 14 sati a opelo u crkvi Časnog krsta biće održano u 13.30 časova.

Marija Takić Pešić rođena je 1989. godine u Leskovcu. Završila je Petu beogradsku gimnaziju, a diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2014. godine sa prosečnom ocenom 9,21.

U Londonu je završila Pravnu školu poslovnog engleskog jezika, akreditovanu od strane "British Council". Pripravnički staž obavila je u advokatskoj kancelariji Takić u Leskovcu, čime nastavlja dugogodišnju porodičnu advokatsku tradiciju.

Nakon okončanja pripravničkog staža, pred Ministarstvom pravde Republike Srbije je položila Pravosudni ispit 2016. godine, a zvanje advokata je stekla dana 26. maja 2017. godine. Uspešno se bavila zastupanjem klijenata u građanskim i krivičnim postupcima, a usko je bila specijalizovana za porodično pravo, naročito u bračnim sporovima, postupcima povodom nasilja u porodici, kao i postupcima radi ostvarivanja prava na obavezno izdržavanje.

(blic.rs)

Share this article