Tekst čuvenog Španca o Đokoviću digao planetu na noge: „Hvala za svaku dragocenu suzu“

Čuveni španski pisac Huan Manuel de Prada oduševio je javnost rečima kojim je opisao Novaka Đokovića

Huan Manuel de Prada je i Rafael Nadal su zemljaci, ali to ga nije sprečilo da stavi Srbina na pijadestal!  Napisao je prelep tekst "No-Vac No-Covid" u kome je odao priznanje Novaku Đokoviću za sve što je učinio na terenu, ali i van njega.

   

Njegov uspeh i podvig oduševio je španskog pisca.

- Godinu dana nakon što je postao legenda, Novak Đoković (No-Vac No-Covid za prijatelje) postao je najuspešniji teniser u istoriji. Uradio je to u Australiji, da bi božja pravda lepše zasijala. A kao šlag na tortu, na tribinama je bio genocidni filantrop Bil Gejts. Đoković, koji je preuzeo ulogu univerzalnog žrtvenog jarca pred pokornom kukavičkom generacijom, nagrađen je za svu patnju koju je doživeo- piše Prada i dodaje:

- Nakon nadmoćne pobede, pokazao je na glavu, srce i m*uda, podigao je pogled ka nebu i zahvalio se Bogu. Zatim se zagrlio sa prijateljima i porodicom i rasplakao se. Ali Đoković nije imitirao one "peglače gaćica" koji pred kamerama plaču za svako sr*nje, već je izbegavao kamere, kako ga ne bi snimili dok plače. U tom vapaju predstavljeni smo svi mi koji smo pretrpeli progon i maltretiranje u poslednjih nekoliko godina - svi mi koji smo stigmatizovani od strane medija, maltretirani od strane vladara i gledani sa sumnjom od strane prijatelja i porodice. Hvala ti za svaku tvoju dragocenu suzu, Nole. Nijedna nije slučajno prolivena".

Share this article