Tih i dostojanstven oproštaj od omiljene voditeljke: Gorica Nešović u krugu najbližih ispraćena na VEČNI POČINAK

Voditeljka Gorica Nešović preminula je 6. oktobra u 59. godini života, a danas su se na groblju Orlovača okupili njeni najbliži kako bi je ispratili na večni počinak.

Među prvima je na groblje stigao Goričin bivši suprug, sa kojim je bila 10 godina u braku i otac njenog sina Marka, Slobodan Neđović Loka, a među onima koji su došli da legendarnoj novinarki odaju poštu našao se i njen dugogodišnji kolega i prijatelj Dragan Ilić.

   

Podsetimo, Gorica je rođena 15. maja 1964. u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Karijeru radijske voditeljke započela je 1982. godine na Studiju B.

Gorica Nešović

*FOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE/RTS

Početkom devedesetih vodila je emisije na Trećem kanalu. Vratila se na Studio B, pa kao programska direktorka Radija B92 i voditeljka jutarnjeg programa u Srbiji Dizanje.

 

Slušaoci Prvog programa Radio Beograda mogli su da prate emisiju Buđenje koju je uređivala i vodila sa prijateljem i kolegom Draganom Ilićem, odakle su se preselili na radio Indeks. Objavila je tri knjige. Ima sina.

Gorica Nešović

*FOTO: STEFAN JOKIĆ

Kolege i prijatelji se opraštaju od nje, ali bi se reklo da je najbolnije reči imao Dragan Ilić, njen dugogodišnji kolega, koji je emisiju posvećenu njoj završio rečima: "Ništa Goco, čujemo se u ponedeljak u šest".

Komemoracija u čast Gorice Nešović biće održana sutra, 11. oktobra u 12 sati u Domu omladine.

Share this article