U JUNU SLEDE DVE ISPLATE: Novih 60 evra plus 3.000 dinara, evo kako da se prijavite

Juče, 20. maja završilo se sa isplatom prvih 30 evra državne pomoći. Na red dolaze nove prijave i isplate, a u junu novac treba da očekuju dve velike grupe građana - svi nezaposleni koji su prijavljeni na biro i svi koji su vakcinisani makar i jednom dozom do 31. maja.

Tačno 1. juna počinje prijava za 3.000 dinara za vakcinisane. Prijava traje do 15. juna, a pravila su sledeća. Svi koji su primili makar i prvu dozu vakcine u Srbiji do 31. maja imaće pravo na 3.000 dinara. Penzioneri se ne prijavljuju, a prijava za ostale će biti identična prijavi za 60 evra.

PROČITAJTE JOŠ Nataša Kandić SRAMNO NAPALA češkog predsednika Zemana zbog izvinjenja srpskom narodu za bombardovanje (FOTO)

To praktično znači da će i za 3.000 dinara za vakcinisane biti potrebno ostaviti sledeće podatke: JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imate otvoren račun ili želite da vam se automatski otvori. Prijava će biti moguća elektronski preko sajta Uprave za trezor, ali i telefonski.

 

Nezaposlenima 60 evra

U junu stiže i dodatna pomoć od 60 evra na koje imaju pravo samo građani koji su prijavljeni na biro, odnosno NSZ kao nezaposleni i njih je oko pola miliona. Za ovu pomoć prijava nije potrebna.

Nezaposleni su inače već dobili 30 evra i sleduje ih još toliko u septembru.

Posle isplate od 30 evra u maju, penzioneri će u septembru dobiti i dodatnih 50 evra.

evri-foto-nebojsa-mandic 770

 *Foto: Nebojša Mandić

Sledeće isplata od 30 evra za sve najstarije građane, njih oko 1,7 miliona, je u novembru, a u novembru će i svi ostali građani dobiti drugih 30 evra.

Kada se sve sabere, penzioneri će ukupno dobiti 110 evra, nezaposleni 120, a ostali građani koji su se prijavili i imaju važeću ličnnu kartu i aktivno prebivalište u Srbiji, dobiće po 60 evra.

PROČITAJTE JOŠ Vedrana Rudan: "Izrael je fašistička zemlja, ne podnosim smrt nevine palestinske dece" (VIDEO)

Kalendar prijava i isplata:

  • 20. maj - završetak isplate prvih 30 evra svim građanima
  • 1. jun - počinje prijava za 3.000 dinara za vakcinisane
  • 15. jun - kraj prijave za za 3.000 dinara za vakcinisane
  • 12 - 20. jun - isplata 3.000 dinara za vakcinisane
  • Jun - nezaposleni dobijaju dodatnih 60 evra
  • Septembar - penzioneri dobijaju dodatnih 50 evra
  • Novembar - isplata drugih 30 evra za sve kategorije

Share this article