Zaštitnik građana: "Joksimoviću oduzeta deca zbog zanemarivanja, a ne siromaštva" (VIDEO)

Zaštitnik građana Zoran Pašalić kaže da je razgovarao sa Đorđem Joksimovićem o slučaju oduzimanja dece od njega i rekao da ona nisu oduzeta zbog siromaštva.

On je rekao da je u pitanju ogromna dokumentacija, te da slučaj traje godinama.

"Siromaštvo nije razlog da bi se neko dete oduzelo od roditelja. Zna se zašto se oduzimaju deca od roditelja, a pogotovu što se daju nekoj drugoj hraniteljskoj porodici. To je zanemarivanje dece po bilo kom osnovu", pojasnio je Pašalić.

PROČITAJTE JOŠ Profesor Miodrag Zec: Javni novac prvo uzet, pa ga sad dele

 

On je rekao da je trenutno u toku faza analize sve dokumentacije pristigle iz Ministarstva za rad i socijalna pitanja, iz Centra za socijalni rad opštine Kragujevac i onoga što Joksimović dostavi zaštitniku građana.

Pašalić je kazao da je obavio razgovor i sa resornom ministarkom Darijom Kisić Tepavčević.

PROČITAJTE JOŠ TINSKA I BOKAN NAPALI MILENU RADULOVIĆ Neshvatljivo da žrtva silovanja pravi seriju! (VIDEO)

Podsetimo, ministar za brigu o porodici i demografiji Ratko Dmitrović rekao je ranije da deca Đorđu Joksimoviću nisu oduzeta zbog siromaštva, kao što je to u filmu predstavljeno.

On je za Televiziju Prva kazao da je film fikcija, nastao na osnovu realnih događaja, ali je upozorio da na osnovu njega ne treba donositi zaključke.

"Ne oduzimaju se deca zbog siromaštva, znači da je bilo nešto mnogo gore od toga, što ja neću da kažem i zbog toga je oduzeto roditeljstvo", naveo je on.

Share this article